A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Sacher cupcake

2010.10.05. 21:17 | cuppcake | 6 komment

Ehhez a recepthez a Sacher torta receptjét használtam. Azért szeretem, mert nagyon csokis, egyszerű, nem túl édes, és nincs benne sütőpor. Az előző gesztenyés csokis cupcake (eredeti amerikai recept szerinti) tésztájához képest ez – szerintem – finomabb, de tény, hogy a másik omlósabb maradt több napon át (2 napon át pontosabban, aztán nyoma veszett..). De nálam a tömény és szimpla csoki mindent visz. Nagyi baracklekvárjával meg aztán..

A saját esküvőmön Sacher torta volt, ezért ezt a cupcake változatot el tudom képzelni esküvőkre. A díszítése persze marcipán lenne. A marcipán valahogy elegánsabb, pikánsabb, mint a fondant cukormassza, amit sok helyen előszeretettel használnak. Persze a fondant könnyebben formázható, meg gyönyörűen színezhető, és gondolom nem olyan érzékeny, mint a marcipán (saját tapasztalat, hogy a torta marcipánborítása, ha nincs kellően hűtve, elég gyorsan megolvad, és csillogóssá, ragacsossá válik..). Mindenesetre nekem nem jön be. Inkább mindent frissen, és gyorsan együk is meg!

IMG_8492_1.jpg
IMG_7748_1.jpg

IMG_7141.jpg

 Hozzávalók a tésztához:

10 dkg szobahőmérsékletű vaj

14 dkg étcsokoládé

14 dkg porcukor

4 nagyobb tojás

7 dkg liszt

csipet só

A vajat a cukor 2/3-ával kikeverem, jó habosra. Közben felolvasztom a csokit vízgőz felett, vagy a legalacsonyabb fokozaton (elektromos főzőlapon). A csokit hagyom hűlni, majd beleöntöm a vajkrémbe, keverem. A tojássárgákat egyenként belekeverem a masszába, a fehérjéket a maradék porcukorral kemény habbá verem, majd az egészet összeforgatom óvatosan. A végén beleszitálom a lisztet, és simává keverem.

Ezt a masszát kisütöm a papírformákban kb. 180 fokon, nagyon gyorsan kész van!

Mindegyik cupcake-be kúp alakú lyukat vágok, beletöltök házi baracklekvárt, a kúp hegyét levágom, és visszaillesztem a helyére a kis sapkát.

Hozzávalók a krémhez:

20 dkg sajtkrém

8-10 dkg vaj

porcukor szemre és ízlés szerint

csipet só

A vajat habosítom a cukorral, csipet sóval, belekeverem a sajtkrémet, és kész. Hűtöm fél órát felhasználás előtt, mert úgy szebben lehet díszíteni.

Mindenfélével megszórom, dekorálom.

Marcipános verziója: a sütik tetejét megkenem lekvárral, és marcipánkoronggal befedem, majd díszítem.

 (by Li)

A bejegyzés trackback címe:

http://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr842340250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

let_me_consult_you 2010.12.19. 16:35:07

a "nagyon gyorsan kész van" mit jelent?:) most tettem be a sütőbe, úgyhogy izgulok.

cuppcake 2010.12.19. 21:11:55

Kb@let_me_consult_you: :) Kb negyed óra után csekkold! Ha nem ragad a tűre, vedd ki, mert kiszárad, ha túl sokáig sütik. Remélem jó lett! :)

cosa-sei.blogspot.com · http:/cosa-sei.blogspot.hu/ 2012.11.22. 21:47:27

A cake popoknál is a (sacher)tészta + lekvár az alap?
Majd arra jön még a többi...
-vagy nem teszel hozzá lekvárt, hanem " csak" a vajas sajtkrémet?

Nagyon ötletesek és szépek a munkáid, gratulálok!
;)

cosa-sei.blogspot.com · http:/cosa-sei.blogspot.hu/ 2012.11.22. 21:59:26

Béna voltam!
:) az előző bejegyzésnél megtaláltam kérdésemre a választ a kommentek között...
Természetesen küldöm a képet, ha elkészültem!