A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Édes élet macaronok

2012.03.20. 13:39 | cuppcake | Szólj hozzá!

Egy aranyos felkérést kaptunk, és hát nagyon szeretjük az ilyenféle kihívásokat. Lakásavatós macaronokat készítettünk, főként vaníliásat, és némi fehércsokisat, halványsárga és kávébarna színekben. A doboz egy kis lakásra emlékeztet, és személyes üzenetet is hordoz a megajándékozottnak, aki egyébként az erősebbik nem képviselője.

Ma van a macaron világnapja, ezé a kis francia édes semmiségé, ami futótűzként terjedt el a világon. Tény, hogy nem lehet betelni vele, aki még nem kóstolta: a lényege, hogy egy hártyavékony ropogós réteg védi a puha, ragacsos, mandulás belsőt, ami a macaron érési folyamatának köszönhetően összeolvad a töltelékkel, legyen az bármilyen: gyümölcsös, csokis, vaníliás, stb. Bár egyszerű hozzávalókból áll össze (mandula, porcukor, tojásfehérje), elkészítése mégis elég bonyolult, és időzíteni is kell, mert az érési folyamatot be kell tartani, viszont kiszáradnia sem szabad...

És milyen csodálatos, hogy a macaron napja pont a tavasz első napját előzi meg, már csak ezért is imádjuk! :) Szép napsütéses napot mindenkinek!

IMG_1208.jpg

IMG_1214.jpg

IMG_1211.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr644328114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: macaron
süti beállítások módosítása