A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Galagonyababa: Tegnap elkészítettem a ti blogotok és ajánlataitok alapján életem első cake popjait! Már kb. 1 éve... (2014.11.07. 07:31) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Pite pop

2012.04.13. 16:51 | cuppcake | Szólj hozzá!

Almás pite pop, azaz egy falat almás pite pálcikán. Az ötlet innen származik. A tésztát érdemes minél vékonyabbra nyújtani, mert ebbe a sütibe nem fér nagy mennyiségű töltelék. Mi saslikpálcával készítettük, de nyalókapálcikával, hurkapálcikával is működhet. A recept Michel Roux: Tésztavarázs c. zseniális könyvből származik. Flantészta az alap, könnyű, ropogós, leveles jellegű tészta. Sima fahéjas alma került bele, de lehet dúsítani dióval is, illetve készülhet másfajta gyümölccsel, vagy akár sósan: darált hússal, sonkával-sajttal, gombával, zöldséggel, stb. stb. (megannyi új dimenzió..)

Pálcikás jellege miatt gyanítható, hogy a gyerekek szeretni fogják. Ha ajándékba szeretnénk adni, várjuk meg míg kihűl, és utána csomagoljuk celofánba vagy zsírpapírtasakba, amit szalaggal vagy matricával lezárunk.

IMG_1527.jpg


Hozzávalók:

250 g liszt

125 g puha vaj, kis kockákra feldarabolva

1 tojás

1 ek. kristálycukor

fél tk. só

40 ml hideg víz

A lisztet a munkafelületre halmozzuk, és mélyedést nyomunk a közepébe. A vajat, sót, cukrot és tojást a mélyedésbe tesszük. Ujjbegyeink között összemorzsoljuk a hozzávalókat, amíg morzsás állagot kapunk, majd hozzáadjuk a vizet, és összedolgozzuk. Fóliába csomagoljuk, és felhasználásig hűtőben tartjuk.

A töltelékhez almát reszeltem, kevés cukorral és fahéjjal ízesítettem. A képeken látszik a folyamat: egész tojással kentem meg a széleket, majd a pálcával nyomkodtam le. Sütés előtt barna cukorral megszórtam. 180 fokon kb. 20 perc alatt sültek meg.

(by Li)

IMG_1508.jpg

IMG_1511.jpg

IMG_1516.jpgIMG_1517.jpgIMG_1526.jpg

A bejegyzés trackback címe:

http://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr104410308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: pop almás pite flantészta pálcikás