A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Macarons de Lyon

2012.08.04. 10:48 | cuppcake | Szólj hozzá!

Franciaországban nem csak az általunk is ismert/kóstolt/imádott variációját sütik a macaronnak. Sok városnak saját receptje van - Lyon, Nancy, Amiens..

Ha az ember hobbija a sütés, számíthat rá, hogy minden külföldre utazó családtagjától, barátjától és ismerősétől különböző témájú szakácskönyveket kap, amik sok esetben igazi kincsek. Egy ilyen macaronos könyv érkezett a héten, lássuk ebből az első receptet.. :-)
IMG_5287.JPG

kb. 20 macaronhoz:

2 tojásfehérje

125 g finomra darált mandula

175 g porcukor

pár csepp vaníliakivonat vagy 1/4 rúd vanília kikapart belseje

A darált mandulát és a porcukrot egy edénybe szitáljuk, összekeverjük, majd hozzáadjuk a két tojásfehérjét (nem kell felverni) és a vaníliát. Egy ragacsos masszát kapunk, amit vizes mokkáskanállal sütőpapírral kibélelt tepsire teszünk (egy adag ne, vagy csak egy kicsit legyen nagyobb, mint egy 5 forintos, nagyon megdagad sütés közben). Figyeljünk arra, hogy legalább 5 cm legyen az adagok között, különben összesülnek. 150 fokos sütőben addig sütjük, amíg vajszínű, illetve a szélei aranybarnák nem lesznek. Nagyon könnyű túlsütni, mint minden macaronnál, itt is érdemes résen lenni. (kb. 20 perc)

Ezt a típusú macaront általában nem töltik semmivel, de itthon a különböző friss eper, cseresznye, málna, és baracklekvárral még gyorsabban fogyott, mint üresen.

(by Ju)

A bejegyzés trackback címe:

http://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr364692869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: lyon mandula macaron Címkék