A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Kockás masnis esküvő

2012.08.14. 14:13 | cuppcake | Szólj hozzá!

Nagyon inspiráló feladatot kaptunk a múlt hétvégére. Egy szűkebb körű esküvői ebédre sütöttünk többféle édességet, barna-fehér színekben. A pár a könnyű sütik híve, ezért elsősorban gyümölcsös ízekben gondolkodtunk. A kockás masnis cupcake-ek pisztáciás piskóták voltak, citromkrémmel. A torta ribizlis mascarpone-s krémet rejtett, a pop-ok és a macaronok pedig csokisak voltak.

A színátmenetes torta egy új kísérlet eredménye volt. 3 féle színű krémet kevertünk, a képeken látható nagyjából a folyamat. Legalul volt a legsötétebb krém, majd felfelé egyre világosodott a torta színe. A technika viszonylag egyszerű: megkentük fehér krémmel a torta tetejét, egy vékony csíkban az oldalának felső részét is. Majd a torta alját is bekentük a legsötétebb színnel. Ezután következett a középső csík, végül pedig egyenesre simítottuk a krémet a torta egész felületén (érdemes spatulával csinálni, és egy forgatható tortaállvány is hasznos a művelethez).

Vadabb színekkel is érdemes kísérletezni, a hatás kedvéért. Ennél a tortánál is érvényesül a kevesebb-több elv, de a kis kockás masni nekünk nagyon hiányzott a tetejéről. Ha színes krémekkel kísérletezünk, akkor a színes-csillogó cukorgyöngyöket is be lehet vetni a tetejére. Fontos, hogy a torta teljesen szabályos alakú legyen, hogy ez a technika érvényesüljön!

Nagyon sok boldogságot kívánunk Timinek és Gábornak, egy élmény volt a sütik elkészítése!!! :)

(by Ju&Li)

IMG_2656picasa.jpg

IMG_2636.jpg IMG_2643picasa.jpgIMG_2637picasa.jpg

A torta pedig így készült:

IMG_2588.jpgIMG_2601.jpgIMG_2608.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr864711650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: pöttyös esküvő torta gyümölcsös ünnepi cupcake macaron cake pop
süti beállítások módosítása