Nagyon inspiráló feladatot kaptunk a múlt hétvégére. Egy szűkebb körű esküvői ebédre sütöttünk többféle édességet, barna-fehér színekben. A pár a könnyű sütik híve, ezért elsősorban gyümölcsös ízekben gondolkodtunk. A kockás masnis cupcake-ek pisztáciás piskóták voltak, citromkrémmel. A torta ribizlis mascarpone-s krémet rejtett, a pop-ok és a macaronok pedig csokisak voltak.
A színátmenetes torta egy új kísérlet eredménye volt. 3 féle színű krémet kevertünk, a képeken látható nagyjából a folyamat. Legalul volt a legsötétebb krém, majd felfelé egyre világosodott a torta színe. A technika viszonylag egyszerű: megkentük fehér krémmel a torta tetejét, egy vékony csíkban az oldalának felső részét is. Majd a torta alját is bekentük a legsötétebb színnel. Ezután következett a középső csík, végül pedig egyenesre simítottuk a krémet a torta egész felületén (érdemes spatulával csinálni, és egy forgatható tortaállvány is hasznos a művelethez).
Vadabb színekkel is érdemes kísérletezni, a hatás kedvéért. Ennél a tortánál is érvényesül a kevesebb-több elv, de a kis kockás masni nekünk nagyon hiányzott a tetejéről. Ha színes krémekkel kísérletezünk, akkor a színes-csillogó cukorgyöngyöket is be lehet vetni a tetejére. Fontos, hogy a torta teljesen szabályos alakú legyen, hogy ez a technika érvényesüljön!
Nagyon sok boldogságot kívánunk Timinek és Gábornak, egy élmény volt a sütik elkészítése!!! :)
(by Ju&Li)
A torta pedig így készült:
Utolsó kommentek