A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Mandulás egresdzsemes pop

2012.09.03. 22:18 | cuppcake | Szólj hozzá!

Úgy indult, hogy sütöttünk egy isteni mandulás piskótát cupcake formában, hogy legyen belőle egy goldenblogos díszes míves süti, hátha kedvet kaptok ránk szavazni... De hát az élet közbeszólt, mert 3 óvodás korú gyermek őrjöngött körülöttünk egész délelőtt, és a díszítés nem akarózott összejönni. Mellesleg a süti vészesen fogyogatott (hála korábbiakban említett őrjöngő siserehadnak), miután megtöltöttük a Kaldeneker Lekvárház marcipános egresdzsemével - sütibe egész egyszerűen isteni!!! Gyümölcstartalma 80%, ezért kissé fanyar, a gyümölcs valódi ízét lehet benne érezni. Egy édes piskótához nagyon jól passzol emiatt. Minden díszítés nélkül eszegettük, majd az utolsó 3-nál gondoltunk egyet, összemorzsoltuk a tésztát a töltelékkel együtt, kevés vajjal gyúrható állagúvá pödörtük, majd gombócozás, csokizás, mandulaszórás: és kész is lett az alábbi cake pop.

Érdemes kísérletezni többfajta piskótával, töltelékkel, hogy egy ideális, nem túl édes ízű sütigolyót kapjunk. Több blogon olvastuk, hogy ehetetlenül édesre sikerültek a receptek. Mi azt javasoljuk, hogy ne az amerikai receptekkel próbálkozzatok, hanem a jól bevált házi piskótákkal, ha lehet kevesebb cukorral, a lisztet helyettesítsük részben ilyen-olyan magvakkal (mandula, dió, mák), és a krém vagy lekvár is lehetőleg házi, nem túl édes legyen. Mert a bevonat valóban édes, de a belső ettől lehet egy isteni, kicsit franciás jellegű sütemény. Nem kell tőle félni, nem lesz a szó rossz értelmében vett "amerikai", ha megreformáljuk, beletesszük a saját ízlésünket.

Recept a kép alatt!

IMG_2828.jpg

IMG_2784.jpg

Hozzávalók a tésztához:

15 dkg puha vaj, 15 dkg porcukor, 4 tojás, 10 dkg liszt, 10 dkg darált mandula, csipet só, 1 dl tej, fél csomag sütőpor. A vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a 4 tojás sárgáját.Ezután egy másik tálba összeöntjük a lisztet, mandulát, sütőport, és egy csipet sót, majd ezt a vajas, tojásos masszába szitáljuk úgy, hogy közben fokozatosan a tejet is belekeverjük. A tésztát normál méretű kapszlikban 180 fokon tűpróbáig sütjük.

A teljesen kihűlt piskótát össze morzsoljuk, és összegyúrjuk 3-4 evőkanál egresdzsemmel, és 10 dkg vajjal. Fontos, hogy jó állagú tésztát kapjunk: ne  morzsolódjon már, álljon  össze egy kókuszgolyószerű masszává, de ne is legyen túl puha. Golyókat formázunk, hűtjük, és az itt leírt eljárás szerint becsokizzuk a golyókat (Wilton fehér candy melts a bevonat), majd megszórjuk mandulával.

(by Li&Ju)

IMG_2790.jpgIMG_2807.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr404753499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: mandula egres cake pop Kaldeneker
süti beállítások módosítása