A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Gesztenyekrémes csokicupcake

2010.10.05. 21:09 | cuppcake | Szólj hozzá!

Csak semmi bonyodalom süti fronton. Íme egy egyszerű cupcake, amerikai recept alapján (ismét a cupcakeblog.com-ról). A csokis tészta omlós lett, de legközelebb egy saját receptet fogok bevetni, mert ismét túl édesnek találtam.

A cupcake igazi berobbanása a Szex és New York sorozattal kezdődött. Ahogy Carrie beleharap a híres – ma már turistacélpont - Magnolia Bakery cupcake-jébe, hírét vitte a sütinek. A siker így is megfogalmazható: „Édes. Elvihető. Nem kell hozzá evőeszköz. Kielégítően nagy, viszont elég kicsi ahhoz, hogy ne legyen utána bűntudatunk.”

Hozzávalók a tésztához:

1/2 cup szobahőmérsékletű vaj

1 cup cukor

2 nagyméretű szobahőmérsékletű tojás

3/4 cup liszt

1/2 kiskanál sütőpor

1/4 kiskanál só

1/2 cup jó minőségű kakaópor

1/2 cup tej

1 kiskanál vanília kivonat

Habverővel habosítsuk a vajat, majd adjuk hozzá a cukrot. Legalább 3 percig folytassuk a keverést, amíg a krém habos, könnyű nem lesz. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, közben keverjük folyamatosan.

Mérjük ki és keverjük el jól külön-külön a maradék száraz és a folyékony hozzávalókat.

Felváltva adagoljuk a száraz és folyékony hozzávalókat a tésztamasszába, habverő segítségével, és száraz hozzávalóval fejezzük be az adagolást.

A papírkosárkákat kb. 3/4-ig töltsük meg masszával, és forró sütőben kb. 180 fokon süssük tűpróbáig.

Hozzávalók a krémhez:

1/2 cup vaj

1 cup mascarpone

1 cup natúr gesztenyemassza

2-3 evőkanál porcukor

Keverjük ki jól a vajat a porcukorral, majd mehet bele a mascarpone. Robotgéppel habosítsuk, majd a gesztenyemasszát is keverjük bele fokozatosan.

1-2 órára tegyük hűtőbe a krémet, hogy picit szilárduljon.

A kész kihűlt tésztákra habzsákkal díszítést nyomunk, és dekoráljuk.

(by Ju & Li)

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr522340235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.