A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

PB&J cupcake

2010.11.04. 22:26 | cuppcake | 1 komment

Amerikában a junk food netovábbja a Penaut Butter and Jelly szendvics. Mogyoróvaj és lekvár. Általában eperlekvár. Egy felmérés szerint az amerikai gyerekek érettségiig átlagban 1.500 PB&J szendvicset esznek meg. Ha bizarr dologra vágysz, itt elolvashatod, hogy készül a PB&J szendvics 5 (!) lépésben…

Martha Stewart receptkönyvéből megsütöttem a cupcake változatát egy Amerikát nemrég megjárt szülinaposnak. Icipicit variáltam (kevesebb cukor).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók a tésztához:

1 és 3/4 cup liszt

1/2 kiskanál sütőpor

1/2 kiskanál só

3/4 cup szobahőmérsékletű vaj

1 cup cukor

2/3 cup natúr mogyoróvaj (földimogyoróból)

3 nagyméretű szobahőmérsékletű tojás

1/2 cup tejföl

1/2  kiskanál vanília kivonat

3/4 cup durvára aprított földimogyoró

Habverővel (robotgéppel) habosítsuk a vajat a cukorral. Legalább 3 percig folytassuk a keverést, amíg a krém habos, könnyű nem lesz. Csökkentsük a sebességet, és adjuk hozzá a mogyoróvajat. Egyesével beleütjük a tojásokat, majd a vaníliakivonatot is hozzáadjuk, közben keverjük folyamatosan.

Mérjük ki és keverjük el a száraz hozzávalókat, és fokozatosan vegyítsük a masszába. Végül mehet bele a tejföl és az aprított mogyoró.

A papírkosárkákat kb. 3/4-ig töltsük meg masszával, és forró sütőben kb. 180 fokon süssük tűpróbáig, kb 20 perc alatt.       

Hozzávalók a krémhez:

200 g sajtkrém

1/3 cup porcukor

1/2 kiskanál só

1 cup natúr mogyoróvaj

1/2 kiskanál vaníliakivonat

1/2 cup tejszín

Keverjük ki jól a sajtkrémet a porcukorral, sóval, majd mehet bele a mogyoróvaj és a vaníliakivonat. Robotgéppel habosítsuk a tejszínt, és összevegyítjük a krémmel.

1/2 órára tegyük hűtőbe a krémet, hogy picit szilárduljon.

A kihűlt tésztákra kenjük a krémet, a krém közepébe nyomott kis mélyedésbe pedig 1-1 kiskanál lekvárt halmozunk.

(by Li)

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr682424610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

youdeet 2010.11.06. 23:45:06

Kipróbáltam, és naggyonjó, köszi! :)