A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Sütőtökös cupcake

2010.11.11. 13:35 | cuppcake | 2 komment

Ez a cupcake igazából a sütőtökös pite cupcake változata.. A sütőtök édes íze nagyon is alkalmassá teszi süteménynek, ráadásul a gyerekek is szeretik, nem beszélve arról, hogy egészséges. Tudtátok, hogy vannak ún. "szuperételek"? Ezek olyan élelmiszerek, amelyek tápanyagtartalma különösen magas, élettani hatása nagyon kedvező – pl. a sütőtök is ilyen, mert beta-karotin forrás, gazdag A, B, C, E vitaminokban, kálium, foszfor, réz, mangán, vas tartalma is jelentős. A bőrnek is nagyon jót tesz!

Hozzávalók a tésztához:

12 dkg hideg vaj, kockára vágva

17 dkg liszt

1 evőkanál cukor

fél evőkanál só

jéghideg víz

A vajat a liszttel, cukorral, sóval összemorzsolom, gyorsan, hogy ne melegedjen át a tészta. Ha már jó morzsás, hozzáadok jeges vizet, apránként, míg a tészta szépen összeáll. Ha már egyben van, megy is a hűtőbe egy órára pihenni. Utána belenyomkodom a cupcake formákba (nem kell kivajazni).

Hozzávalók a krémhez:

2 cup sütőtökpüré (sült – nem főtt - sütőtökből)

3 tojás

1 dl tej

30 g vaj

10 dkg barna cukor

1-1 teáskanál fahéj és őrölt gyömbér

1 késhegynyi őrölt szerecsendió

fél teáskanál só

A tojásokat picit felverem, belekeverem a többi hozzávalót, jól átforgatom. A masszát beleöntöm a tésztával bélelt formákba, mehet tele, mert nem fog megnőni. Fenyőmagot szórok a tetejére, majd 40 percig kell sütni kb.

(by Li)


 

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr832441565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

section9 2010.11.12. 18:06:30

és tényleg finom volt!
A november legjobb dolga a sütőtök és a gesztenye. Ez utóbbival esetleg valamit?

cuppcake 2010.11.12. 23:02:43

@section9: Gesztenye: igen, igen! Szívesen veszek javaslatokat is :)
Címkék: ősz sütőtök fűszeres fenyőmag cupcake