A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Málnás túrós, a gyerekekért

2010.11.21. 11:51 | cuppcake | Szólj hozzá!

Hétvégén ellátogatott hozzám két ismerős család. Mivel is lephetném meg őket, ami a gyerekeknek is ízlik, és a felnőttek is addig ülnek az asztal mellett, amíg a süti kitart?! Elővettem hát egy nyerő receptet, valahonnan az emlékeim legmélyéből. Vaníliás tészta, ezúttal viszont egy gyerekek által is nagyon kedvelt ízesítéssel. Málnás-túrós cupcake.

Szerencsére bevált, a kicsik először a habot nyalogatták le,  utána módszeresen körbeették a tésztát a töltelékig.  Tapasztalat: imádják a papírkosárkákból kibontogatni a sütit. Az utolsó morzsáig elfogyott, Nektek is ajánlom, próbáljátok ki!

Na és a lényeg: megszületett a várva várt fotó! Ld. a fejlécet! Köszönjük-köszönjük!!!

Hozzávalók a tésztához (kb. 15 db):

15 dkg szobahőmérsékletű vaj

20 dkg porcukor

4 tojás

20 dkg liszt

csipet só

1 dl tej

fél cs sütőpor

1/4 rúd vanília kikapart belseje

A vajat a porcukorral kikeverem, jó habosra. Hozzákeverem a tojássárgákat. Fokozatosan adagolom bele a lisztet/sütőport és a vanília apró fekete magvaival összeforralt kihűlt tejet. A fehérjéket kemény habbá verem, majd az egészet összeforgatom óvatosan.

A masszát kisütöm a papírformákban 180 fokon.(20 perc)

Hozzávalók a töltelékhez:

10 dkg fagyasztott málna

A málnát a legalacsonyabb lángon felmelegítem, összeforralom, de csak addig, hogy még maradjanak benne nagyobb darabok. Cukor nélkül szigorúan.

Hozzávalók a krémhez:

20 dkg túrókrém (kimérve veszem a piacon, Cserpes termék)

10 dkg vaj

porcukor ízlés szerint

A vajat habosra keverem a porcukorral, beleforgatom a túrókrémet. Kész.

A sütikbe kúp alakú mélyedést vájok egy késsel, a kúp hegyét lecsippentem. Megtöltöm a málnával a mélyedést,majd visszateszem a sapkát a helyére. Túrókrémmel díszítem, apró cukrokat szórok a tetejére.

(Fotó: Cortexforce. Nagyon köszönjük!)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr242462770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.