A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Cheesecake cupcake

2011.01.30. 18:11 | cuppcake | 2 komment

A sajttorta által ihletett cupcake már régóta foglalkoztat, és végre el is készült. Két könyvből kaptam segítséget: a Chili & Vanília receptkönyvében van egy szuper sajttorta recept (New York sajttorta brüsszeli módra), amin icipicit variáltam, és Martha Stewart Cupcakes c. könyvéből pedig a külsejére kaptam ötletet. Cupcake formám nem volt, mivel vendégségben készült a süti, ezért sima négyzet alakú sütőpapírt gyömöszöltem a muffinsütő formákba. 12 cupcake készült, a maradék alapanyagból pedig egy cheesecake lovacska sült.

Hozzávalók:

25 dkg Győri natúr Zabfalatok keksz

12,5 dkg vaj

őrölt gyömbér ízlés szerint

A kekszet apróra töröm (beletettem egy vastagabb nejlonzacskóba, és sodrófával püföltem), és összekeverem egy tálban az olvasztott vajjal és a gyömbérrel.

50 dkg natúr sajtkrém

1 dl tejföl

1 dl tejszín

2 tk étkezési keményítő

3 egész tojás, 2 tojássárgája

1 citrom reszelt héja, fél citrom leve

10 dkg porcukor

Mindezt összekeverem egy habverővel, kóstolom, és porcukrot ízlés szerint még tehetek hozzá.

A DM-ben lehet kapni mindenféle ízű bio gyümölcspüréket, vettem kétfélét: mangó-alma és feketeribiszke-alma. 

A sütőpapírba vagy a cupcake papírformákba belenyomkodok egy evőkanálnyi kekszkeveréket, és rákanalazom a sajtkrémes masszát. Mehet a forma tetejéig, mert nőni nem fog. A krém tetejére három pötty gyümölcspüré kerül, amit fogpiszkálóval megkavarok, hogy kicsit márványos legyen. A 200 fokra előmelegített sütőbe még a kezdetekkor egy tepsi vizet teszek, a lényeg, hogy beleférjen a muffinsütőm, és kb. a feléig érjen a víz. Ebben a forró vízfürdőben sütöm kb 20 percig a cupcake-eket. Utána jól kihűtöm a süteményeket.

(by Li)

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr762625760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Címkék: keksz gyümölcsös gyömbér sajtkrém cupcake