A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Farsang előtt

2011.01.30. 18:16 | cuppcake | 2 komment

Nagy felfedezést tettünk, mert találtunk egy krém receptet, ami egyikünknek sem tetszett első olvasatra, mivel tojásfehérjén és vajon alapul, de igazából felülmúlta az elképzeléseinket. Kellemes vanília ízű selymes krém lett, aminek az állaga az eddigi legtökéletesebben sikerült, színezékkel gyönyörűen színezhető, és könnyen passzolható bármilyen ízesítésű cupcake-hez. Swiss meringue buttercream a hivatalos neve. A tészta ezúttal egy egyszerű Martha Stewart recept, íróval készül (piacon kaptunk kimérve),  és "one bowl cupcake", azaz csak egyetlen tálat kell a végén mosogatni. Azért mi továbbra is a sacher csokis tésztaalapot tartjuk a nyerőnek. Íme a receptek:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tészta:

1 és fél cup liszt

3/4 cup Holland kakaópor (nem cukrozott)

1 és fél cup cukor

1 és fél teáskanál szódabikarbóna

3/4 teáskanál sütőpor

3/4 teáskanál só

2 nagy tojás

3/4 cup író

3 evőkanál étolaj

1 teáskanál vanília aroma

3/4 cup meleg víz

Összekeverek mindent egy tálban a habverővel, és mehet is a sütőformákba.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készül el.

A díszítéshez - Swiss Meringue Buttercream

Hozzávalók:

5 nagy tojás (csak a fehérje)

1 cup kristálycukor

1 csipet só

400 g szobahőmérsékletű vaj (nem sózott)

1 és fél teáskanál jó minőségű vanília kivonat

Elkészítés:

1: Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét egy tálban kézi habverővel összekeverjük a cukorral és a sóval. Forrásban lévő víz fölött addig kavargatjuk, míg a cukor el nem olvad.

2: Ha ezzel megvagyunk, a kapott masszát beleöntjük a gépi habverő táljába (kézi habverővel is lehet), és a legalacsonyabb fokozaton kb. 10 percig hagyjuk, hogy dolgozzon a gép (amíg teljesen ki nem hűl a hab).

3: Ha elkészült, középső fokozatra kapcsoljuk a habverőt, és kb. 50 grammonként hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, majd a vaníliát. Ezután a legkisebb fokozaton még kb. 2 percig keverjük.

4: Az így kapott szobahőmérsékletű krémmel gyönyörűen lehet dolgozni, nem kell hűteni a formázás előtt. Fehéren is nagyon finom és szép, de ételfestékkel is színezhető.

 (by Ju & Li)

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr682625773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szidu 2012.11.01. 18:55:22

az író-t esetleg nem tudom helyettesíteni kefírrel vagy valamivel?

cuppcake 2012.11.13. 13:37:09

@szidu: szia! igen, az író helyettesíthető kefírrel szerintünk.
Címkék: vidám kakaó swiss ételfesték meringue cukorkás