A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Sárgarépás diós cupcake kardamommal és gyömbérrel

2011.03.11. 22:25 | cuppcake | 1 komment

Szereztem egy új szakácskönyvet - Cupcake Heaven -, abban található ez a recept. Pici módosítással megsütöttem, íme a tapasztalatok: 

Az eddigi receptekhez képest könnyű volt a tészta összeállítása, csak a sorrendre kell figyelni. A fűszerekkel finoman bántam, hiszen a kardamom és a gyömbér is elég intenzív ízű. A végeredmény csodás lett!

Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy az új ízek miatt ez a süti inkább való egy baráti teázás, kávézás, beszélgetés mellé, mint gyerekzsúrra.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Recept a tésztához:

100 g barnacukor

160 ml napraforgóolaj

2 egész tojás

1 nagy narancs reszelt héja

2 csipet kardamom

1/2 teáskanál őrölt gyömbér

200 g liszt

150 g reszelt sárgarépa

60 g durvára vágott dió, vagy pekándió

A barnacukrot és az olajat gépi habverővel elkeverjük, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Amikor az így kapott massza elég habos, összekeverjük a fűszerekkel és a narancs reszelt héjával, majd beleöntjük a lisztet.

Nekem itt váltanom kellett, mert a habverő nem bírta, így fakanállal dolgoztam tovább. Vettem előre lereszelt sárgarépát (csomagolva a salátás pultnál lehet kapni). Ezt hozzáadtam, majd a durvára vágott diót is.

A könyv szerint 12 darab jön ki belőle, nekem csak 10 formába jutott.

180 fokon kb. 12-15 perc alatt gyönyörű aranybarnára sült.

Amíg sült a tészta, elkészítettem a nagyon egyszerű narancsos-mascarponés krémet.

Recept a krémhez:

150 g mascarpone

1/2 narancs reszelt héja

1 teáskanál friss narancslé

50 g porcukor.

Ezt fakanállal kevertem össze, kb. 3 perc alatt elkészül.

Díszítés előtt várjuk meg, míg a sütik teljesen kihűlnek, utána a sajtkrémmel és dióval lehet díszíteni.

(by Ju)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr192732163

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vfil 2011.03.12. 10:49:59

jó a recept/szakácskönyv de a kivitelezés is :)
Címkék: dió narancs fűszeres gyömbér sárgarépa kardamom cupcake