A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Mini csokis-vaníliás

2011.03.21. 21:38 | cuppcake | Szólj hozzá!

Egy nagyon egyszerű receptet próbáltam ma ki, igazából abból sütöttem, ami volt itthon..

 

 10 dkg vaj (nem sózott)

2 tojás

10 dkg liszt

10 dkg barna cukor

10 dkg étcsoki

2 ek holland kakaópor

(sütőport nem tettem bele, de kellett volna.. kb. egy fél zacskónyi)

A tojásokat kemény habbá vertem, majd összekevertem a barna cukorral. Ezután egyenként hozzáadtam a tojássárgákat.

Korábban egy másik edénybe tettem a lisztet és a kakaóport (ide jöhet még a sütőpor).

A két tál tartalmát összeöntöttem, és óvatosan összedolgoztam.

A vajat és a csokit a mikróban (gőz fölött is lehet) olvasztottam fel, majd ezt is hozzáadtam a masszához.

A mini cupcake-formákat 3/4-ig megtöltöttem.

160 fokon kb. 20-25 perc alatt készült el a 24 db süti.

Díszítés:

1 tojás fehérje

porcukor

vaníliakivonat

A tojás fehérjét kemény habbá vertem, majd hozzáadtam kb. 2-3 evőkanál porcukrot, és 1/2 teáskanál vanília kivonatot. A sütiket fejjel lefelé az így kapott gyöngyházfényű nyúlós masszába mártottam, így kaptam a képen látható csúcsos formát.

A hab kb. 1 óra alatt szilárdul meg, de ragadós marad. Lehet különböző színű ételfestékkel is színezni.

(by Ju)

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr372760483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: mini csokoládé vanília egyszerű cupcake