A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Datolyás-diós mini cupcake

2011.03.22. 22:10 | cuppcake | Szólj hozzá!

Úgy látszik, mostanában a keleti ízek inspirálnak.. Választásom ezúttal a datolyára esett, amit dióval, kardamommal és egy kis fahéjjal bolondítottam meg. A datolyát - mivel friss datolyához elég nehezen jutnék hozzá - forró vízben áztattam kb. 10 percig. Ez a víz később a tészta része lesz, le ne öntsük róla!

recept a tésztához:
1,5 cup liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
1/4 teáskanál őrölt kardamom
1 csomag (200 g) érett datolya mag nélkül, durván felvagdosva
1,5 cup forrásban lévő víz
100 g puha vaj
1 cup barna cukor
1 nagy tojás, enyhén felverve
1 teáskanál vaníliakivonat
1 és 1/3 cup pirított és durvára aprított dió

díszítés:
1 cup tejszín

őrölt fahéj
Egy tálban összekevertem a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót és kardamomot.

Egy másik nagy tálba került a datolya nyakon öntve a forró vízzel. Hagytam állni 5-10 percig. Közben a vajat is beletettem, amíg el nem olvadt teljesen. Ekkor belekevertem a barna cukrot, az enyhén felvert tojást, valamint a vaníliakivonatot.

A két tál tartalmát összeöntöttem, majd a durvára aprított, pirított diót is hozzáadtam.

Gyorsabban, kb. 15 perc alatt sült meg a mini cupcake formákban (180 fokon).

(24 mini és 12 normál méretű)
Amikor kihűlt, felvert tejszínt tettem a tetejére (egy teáskanállal), és megszórtam őrölt fahéjjal.

(by Ju)

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr392763515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: dió fűszeres cup datolya kardamom cupcake