A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Mogyoróvajas vidámság

2011.03.27. 23:00 | cuppcake | Szólj hozzá!

Nem kell órákat a konyhában töltenünk ezzel a recepttel. Nekem is véletlenül alakult, hogy megsütöttem, megtaláltam ugyanis a szekrényben a feledett mogyoróvajat. Eredetileg a klasszikus sorozatomat akartam folytatni, de a magyar háztartásokból normálisan hiányzik az író, mint olyan, úgyhogy ezért majd el kell kirándulnom legközelebb a piacra. Az amerikai receptek előszeretettel használják az írót (buttermilk) cupcake-ekhez.

Na de a jelenbe visszatérve: a csoki és a mogyoróvaj nem túl diétás, sem különlegesen extra párosítás, mindenesetre a mogyoróvaj enyhén sós íze pikánssá teszi az összhatást. Fontos, hogy cukrozatlan mogyoróvajat használjunk. Akinek van otthon egy üveggel, és nem tud vele mit kezdeni, annak szívből ajánlom ezt a receptet. Gyerekek nem tudnak ellenállni neki. A hab a tetején nyugodtan elhagyható (a kalóriák száma is csökken így), habos kávé viszont dukál mellé.

 

Hozzávalók a tésztához:

10 dkg szobahőmérsékletű vaj

14 dkg étcsokoládé

14 dkg porcukor

4 nagyobb tojás

7 dkg liszt

csipet só

A vajat a cukor 2/3-ával kikeverem, jó habosra. Közben felolvasztom a csokit vízgőz felett, vagy a legalacsonyabb fokozaton (elektromos főzőlapon). A csokit hagyom kicsit hűlni, majd beleöntöm a vajkrémbe, keverem. A tojássárgákat egyenként belekeverem a masszába, a fehérjéket a maradék porcukorral kemény habbá verem, majd az egészet összeforgatom óvatosan. A végén beleszitálom a lisztet, és simává keverem.

A töltelékhez (ezt is sütni kell!):

50 g mogyoróvaj

50 g sajtkrém

1 dl tejszín

porcukor ízlés szerint

1 bourbon vaníliás cukor

Összekeverem a hozzávalókat, amíg össze nem áll egy homogén masszává.

Ekkor a csokitésztát és a mogyoróvajas tölteléket kimérem a papírformákba, ez utóbbit kb. középre pöttyintem, és kis csokitésztával befedem. A papírformákat ne töltsük meg a 3/4-üknél túl.

Kisütöm a sütiket kb. 180 fokon, 15 perc alatt kész vannak.

Hozzávalók a krémhez:

2 dl tejszín

maradék mogyoróvajas töltelék

A tejszínt felverem, és összekeverem a maradék mogyoróvajas masszával. Hagyom hűlni, amíg a sütik kisülnek, és kihűlnek.

(by Li)

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr282777165

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: csokoládé mogyoróvaj cupcake