A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Poszt-Anyák napi poszt

2011.05.15. 11:17 | cuppcake | Szólj hozzá!

Rendesen lecsúsztunk az idei anyák napjáról... Mentségünkre szolgáljon, hogy mi magunk is anyukaként rohangálunk, mint pók a falon, hol bölcsibe, hol oviba, úszásra, játszótérre, munkamegbeszélésre... Mindennek időpontja van: az ebédnek, az uzsonnának, a fürdésnek, a lefekvésnek... Nincs megállás.

Ezt a posztot saját anyukáinknak dedikáljuk, mert már mi is pontosan tudjuk, hogy miért olyan nehéz és egyben miért olyan hihetetlenül jó valakinek a mamijának/mimijének lenni :)

A tészta és a máz a Cupcake Heaven c. könyv alapján készült. Régóta foglalkoztatnak az ehető virágok, ezek közül is az ibolya, ami egyike a legelső tavaszi kis hírnököknek. Jelentem, a kandírozott ibolya nagyon finom!! (Csak idejében észbe kell kapni és le kell szüretelni a szigorúan vegyszermentes kertből..) A rózsavíztől tényleg olyan íze lesz a süteményünknek, mint az illatos rózsának. A citrommáz nélkül geil lenne, de a savanykásság egyensúlyba billenti az összhatást. Az ibolya a tetején meg megadja azt az extrát, amitől igazán ünnepi lesz ez a cupcake.

Boldog utó-anyák napját!

 

A tészta:

115 g szoba hőmérsékletű vaj

115 g kristálycukor

115 g liszt

2 tojás

2 ek rózsavíz

A vajat kikeverem a cukorral (legközelebb porcukrot fogok használni). Belekeverem a két tojás sárgáját, majd hozzáadom a lisztet és a rózsavizet, végül a felvert tojásfehérjéket.

Kisütöm 180 fokon, nekem 10 db-ra volt elég ez a mennyiségű tészta.

A máz:

1,5 evőkanál frissen facsart citromlevet összekeverek 150 g porcukorral, és egy csepp piros ételfestékkel színezem. A kihűlt sütikre csurgatom a mázat.

Az ibolya:

1 tojásfehérjét elkeverek (nem habosra!) egy evőkanál vízzel.

A frissen szedett ibolyát ezzel bevonom, ecset segítségével, óvatosan dolgozok, hogy az ibolya szirmai ne sérüljenek, szépen elterüljenek. A végén porcukorral megszórom, vagy ugyanezzel az ecsettel beporcukrozom, hogy mindenhol érje a felületét. Hagyom száradni zsírpapíron, legalább 3 napig. Utána zárható fedeles dobozban tárolom (3 hónapig is eláll).

(by Li&Ju)

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr272904997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.