A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Egy különleges szülinapra

2011.06.06. 23:09 | cuppcake | Szólj hozzá!

Bár ez nem cupcake, de a kötődés több, mint személyes, a végeredmény pedig megelégedésemre való. Ezért kerülhet ki ide ez a torta, ami a francia quiche, a créme caramel és a friss eper saját tervezésű kombinációja.

Ezúton is Boldog Szülinapot a kedves ünnepeltnek, aki már 30-as éveinek második felét tapossa, ennek ellenére fiatalos és színes, akárcsak a friss eper, sportos és fitt, mint egy ropogós tészta, ráadásul a kemény külső meglepően lágy belsőt takar.. :) Akit a recept is érdekel, az kattintson tovább!

Hozzávalók a tésztához:

12 dkg hideg vaj felkockázva

15 dkg liszt

2 evőkanál cukor és csipet só

1 evőkanál jéghideg víz

Összegyúrjuk gyorsan a hozzávalókat, majd a hűtőben fél órát pihentetjük a tésztagolyót.

A krémhez:

3 dl tejszín

1 dl tej

4 tojás

2-3 evőkanál porcukor

szerecsendió ízlés szerint

Mindezt jól átkeverjük kézi habverővel. A tésztát pihentetés után belenyomkodjuk a tortaformába, és 15 percre 180 fokos sütőbe toljuk. Kivesszük, és beleöntjük a krémet. Visszatesszük sülni, amikor már szilárd a krém (tűpróbával ellenőrizzük), ekkor kivehetjük.

Epret szeletelünk, és szépen elrendezzük a torta tetején, majd eperszirupot főzünk (eper+cukor, a végén leszűrjük, és étkezési keményítővel besűrítjük), és ezt a tetejére csurgatjuk. Hagyjuk megdermedni, és kész is.

(by Li)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr142963251

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: nyár torta eper gyümölcsös