A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Ribizlis-joghurtos felfrissülés

2011.07.11. 21:23 | cuppcake | Szólj hozzá!

A ribizli egy igazi csodaszer! Rengeteg vitamint tartalmaz (C, A, B, E), emellett kiemelkedő a vas- és magnéziumtartalma is. Erősíti a csontokat és az immunrendszert, gyulladásgátló hatása van, illetve fokozza az anyagcserét.

A választás azért esett pont erre a gyümölcsre, mert rengeteg terem belőle Anyukám kertjében, illetve a következő három hétben szinte bármelyik zöldségesnél beszerezhető, hiszen most tombol a ribizli-szezon.

Igazi kompromisszum ebben a hőségben: nem édes, gyümölcsös, tele van vitaminnal, de mégiscsak SÜTI!

Mi jéghideg mentás limonádé kíséretében eszegettük a gyümölcstől roskadozó ribizlibokrok árnyékában, ajánljuk mindenkinek!

Recept a tovább mögött!

(by Ju)

Íme a recept (15 darabhoz):

15 dkg kristálycukor

20 dkg liszt

20 dkg joghurt

20 dkg tejföl

2 egész tojás

2 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

10 dkg vaj

30 dkg ribizli

csipet só

A lisztet, a sütőport és egy csipet sót összekeverek egy tálban. Egy másik edényben a cukrot kikeverem a szobahőmérsékletű vajjal, beleteszem a joghurtot, és egyenként a tojásokat. Alaposan elkeverem, majd a lisztes keveréket beleszitálom a vajas masszába. Ezután hozzáadok 20 dkg megmosott, megpucolt ribizlit (gyors pucolás: egy villa fogai között húzzuk végig a ribizli-fürtöket). Én tésztaszűrőben mostam, így amíg a masszát összeraktam, a gyümölcsről lecsepegett a felesleges víz.

Az elkészült tésztát a papírral bélelt sütőformába tesszük, majd a maradék 10 dkg ribizlit a sütik tetejére szórjuk, és a rászórt ribizlik tetejére tesszük a 20 dkg tejfölből és 2 csomag vaníliás cukorból kikevert mázat ( Ebbe ízlés szerint lehet még 1-2 teáskanál porcukrot tenni.)

170-180 fokos (előmelegített) sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sül. Nem szabad azonnal kivenni a sütőformából, mert nagyon lágy a tészta.



 

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr793058728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: nyár joghurt tejföl gyümölcsös egyszerű ribizli cupcake