A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Eszterházy cupcake

2011.08.04. 19:39 | cuppcake | Szólj hozzá!

Újabb esküvőre készülünk! Egyelőre úgy néz ki, hogy Eszterházy torta ízű cupcake a kívánság, ezért indul a próbasütés. Körbenéztem a neten, és a recept szinte mindenhol innen származott. A hozzávalók alapján is autentikusnak saccoltuk a sütit, de csak a sütés hozhatott teljes bizonyosságot. És tényleg: egy nagyon finom Eszterházy cupcake született, az eredeti ízvilággal (enyhén konyakos, nagyon diós, igazán retro). A krémen kicsit módosítottunk, mert túl soknak tűnt bele a vaj. Ezért picit lágyabb, pudingosabb lett a szokásos tömény vajkrémnél, ami egy tortánál lehet, hogy problémás, hiszen ki tud folyni oldalt, de cupcake-be pont megfelel, mert ezt a sütit felülről töltjük.

A receptért katt a továbbra.

 

 

Hozzávalók kb 30 db cupcake-hez:

10 tojásfehérje
30 dkg porcukor
33 dkg darált dió
2 dkg liszt
1 csipet só


A
tojásfehérjéket robotgéppel felverem, majd lassan beleszórom a porcukrot és a sót. Amikor már nagyon kemény a massza, leállítom a robotgépet, és beleforgatom a diót és a lisztet. 200 fokos sütőben sütöm kb 15 percig, ha már barnul a teteje, kész van.

Figyelem: a papírformákat teljesen meg kell tölteni! Ugyanis ez a tészta nem nő meg semennyire (akár egy habcsók), tehát ha elég magas süteményt szeretnénk, akkor egész a forma tetejéig simítsuk a tésztát, és lapítsuk egyenletesre.

 

A krémhez:

3 tojás sárgája

negyed csésze cukor

negyed csésze étkezési keményítő

csipet só

1,5 csésze tej

10 dkg vaj

kevés porcukor

darált dió ízlés szerint

egy löttyintés konyak

 

A tojás sárgákat felverem enyhén habosra. A cukrot, keményítőt és sót csomómentesre keverem egy kis tejjel, majd az összes tejet hozzáöntöm, és forralom. Akkor van kész, ha már sűrűsödik, és bugyog a teteje. Ekkor a harmadát hozzáöntöm a tojássárgákhoz, keverem (temperálok), majd ezt a tojásos tejet visszaöntöm a lábosba, és újra felteszem forrni. Pár perc és kész van. Fóliát borítok a lábos tetejére, és lenyomkodom a krém felszínére, így nem lesz bőrös.

A vajat kihabosítom a porcukorral, és a kissé kihűlt krémmel és a dióval összekeverem. Hűtöm.

 

A kihűlt cupcake-eket megtöltöm a krémmel (kúp alakú mélyedést vágok a közepébe szokás szerint, a kúp hegyét lecsippentem, töltök, és a sapkát visszateszem a helyére). Kevés baracklekvárral megkenem a tetejét. Fondantot melegítek(itt vettük), 40 fokosra, és óvatosan bevonom vele a sütiket. Kevés étcsokit olvasztok pár csepp étolajjal, és egy kilyukasztott zacskó segítségével spirált rajzolok a fondantra, majd egy fogpiszkálóval megrajzolom a jellegzetes Eszterházy mintát.

(by Li)

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr233126261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.