A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Málnás, málnahabos cupcake

2011.08.21. 21:55 | cuppcake | Szólj hozzá!

Ez a recept annyira könnyű, és olyan gyorsan elkészül, hogy akár gyerekekkel együtt is meg lehet sütni. Szívesen dobálják a gyümölcsöket a tésztába, illetve a habzsák használata is nagy kaland! Málna helyett bármilyen piros bogyós gyümölcsöt használhatunk (ribizli, szeder, áfonya, eper), amíg még lehet!

Talán érdemes egyből dupla adagot sütni, tapasztalatom szerint egy 4 fős családnál kb. 5-10 percig tart a 12 darab.

Recept 12 darabhoz:

4 tojás

4 evőkanál porcukor

4 evőkanál liszt

csipet só

A tojások fehérjét és sárgáját különválasztom. A fehérjét kemény habbá verem, majd alacsony fokozaton kanalanként belekeverem a porcukrot és a csipet sót. Ha ezzel megvagyok, egyenként hozzáadom a tojássárgáját, majd kanalanként beleszitálom a lisztet, és (már nem habverővel) óvatosan, de alaposan elkeverem.

A tésztát a formákba rakom (kb. 3/4-ig), majd mindegyikbe belenyomok 3-3 darab málnát. A tésztát minden sütin elsimítom úgy, hogy a málnák ne látszódjanak majd ki sütés közben.

175 fokon kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sül. A sütő ajtaját min. 10 percig nem szabad kinyitni, mert a tészta összeesik!

Amíg a sütő dolgozik, 200 ml habtejszínt (legjobb a Cserpes) kemény habbá verek, kis cukorral ízesítem, és kb. 15 szem málnát is teszek bele, ettől szép rózsaszín színe (és nagyon finom íze) lesz.

Díszíteni csak akkor szabad, ha már teljesen kihűlt a süti. A habot habzsákba teszem, és egy nagyobb lyukú (kb. 3-4 mm) kinyomófejet használok. A krém nem csak a süti tetejét díszíti. A fém kinyomófejet belenyomom kb. fél cm mélyen a tésztába (így belül is lesz hab), majd miközben nyomom ki a habot, lassan emelem fölfelé, míg a kívánt formát el nem érem. A sütik tetejét 1-1 szem málnával díszítem.

Maximum 1 napig tárolható hűtőben, de jobb, ha azonnal tálaljuk!

(by Ju)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr263169547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.