A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Diós-marcipános cupcake

2011.09.08. 10:34 | cuppcake | Szólj hozzá!

Ezt a receptet a nagynénémtől tanultam, aki régóta süti a családnak ezt a tésztát. Most végre megszületett cupcake formában is. Igazából a szokásos „mindent bele és keverjük jól össze” stílusú süti, csak a marcipán „új” a tetején, amit helyettesíthetünk tejszínhabbal, ízesített sajtkrémmel (a kardamom és a narancs íze nagyon illik a diós sütikhez), vagy egyszerűen egy kis házi baracklekvárral.

 

Recept kb. 16-20 darabhoz:

5 db egész tojás

10 dkg vaj vagy margarin

25 dkg cukor

2 dkg holland kakaópor

12 dkg darált dió (vagy mogyoró, vagy mandula)

1 csomag vaníliás cukor

3 cl rum (én meggyes martinival csináltam)

4 evőkanál liszt

1 citrom reszelt héja

1 mokkáskanál szódabikarbóna

Az összes hozzávalót egy nagy keverőtálba teszem, majd kb. 4-5 percig gépi habverővel keverem. A tojás fehérjét külön is fel lehet verni, akkor a végén kell hozzáadni a masszához. Igazából nincs különbség, talán egy picit levegősebb a tészta, ha így csináljuk.

A papírformákat ¾-ig töltöm, majd előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütöm.

Díszítés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

 

A gyerekeknek (és a felnőtteknek is) egy pohár hideg tejjel nagyszerű uzsonna.

 

By Ju

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr853210956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.