A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Áfonyás citromos cupcake

2011.09.17. 15:32 | cuppcake | Szólj hozzá!

Lassan vége az áfonyaszezonnak, talán még lehet találni pár dobozkával a piacon. Az áfonya és a citrom jó párosítás, hűsít ebben a még mindig nagyon meleg kora őszben. A recept Martha Stewart-tól van, és megint, és újra, és mindig meg kell állapítanom, hogy továbbra is a családi vajas piskótareceptünk az igazi. Talán a felvert tojásfehérje teszi, ami a végén lazítja a tésztát, vagy csak a tökéletes arányok, nem tudom. Mindenesetre ez itt egy tömény, de azért kellemesen citromos tészta, amit a cukor nélkül felfőzött áfonyatöltelék tesz különlegessé. A tetején citromhéjjal felvert tejszínhab van, szintén cukor nélkül. Az összhatás nagyon finom lett.

(by Li)

Hozzávalók a tésztához:

3 csésze liszt

1 teáskanál sütőpor

1/2 teáskanál só

200 g vaj

2 csésze cukor

4 nagy tojás

3 citrom lereszelt héja és 2 evőkanál citromlé

1 teáskanál vaníliakivonat

1 csésze író vagy kefír

Szitáljuk össze a lisztet, a sütőport és a sót egy tálban. Habverővel habosítsuk a vajat és a cukrot, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat. Keverjük a masszába a citromhéjat és levet, a végén pedig a lisztes keveréket és a kefírt felváltva adagolva. Kb. 25 perc alatt készre sütjük a muffin papírkapszlikban.

Főzzünk meg 1 kis doboznyi áfonyát (előtte tegyünk félre pár szemet a díszítéshez) 2 evőkanál vízzel és kevés citromlével. Hagyjuk kihűlni.

Összeállítjuk a cupcake-et: kúp alakban mélyedést vágunk a süti közepébe, a hegyét levágjuk. A mélyedést megtöltjük áfonyával, a kis sapkát visszatesszük a helyére. Felvert, citromhéjjal ízesített tejszínhabbal és egy szem áfonyával díszítjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr783234116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.