A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Édes zöldségek 1. - Sütőtökös cupcake

2011.10.29. 21:50 | cuppcake | Szólj hozzá!

Becsapós a zöldséges süti, mert elsőre fúúj, de ha a megfelelő zöldséget használjuk, akkor egyszerűen csak szaftosabb tésztát kapunk, ami finom és még egészséges is. A sütőtök nagyon is aktuális, tele van a piac vele, az egyik kedvenc őszi eledelem. Találtam egy szimpla összekavarós receptet, amin nem variáltam, és citromos sajtkrémmel formáltam cupcake-ké.. Nagyon szépen sikerültek, tortának is szuper piskóta. (Nálunk otthon akkor megy a süti, ha sima, ha gyümölcs vagy egyéb van benne, akkor nem.. így ez most egy "sima" süti.. elhitte..) Mivel a képek rendkívül unalmasak lettek, kicsit elszórakoztam a számítógépen velük, hogy hangulatosabbak legyenek. Tényleg érdemes megcsinálni, mert nagyon jó és igazán egyszerű!

A recept így szól: Kavarj össze 20 dkg sütőtök pürét (én villával összenyomkodtam a megsült sütőtök húsát), 20 dkg mascarponét, 20 dkg finomlisztet, 4 tojást, 15 dkg nádcukrot,1 ek. vaníliakivonatot, 2 csipet sót, és fél zacskó sütőport. Lehet bele pirított diót is tenni. Süsd ki a kapszlikban, 180 fokon, kb fél óra alatt. Díszítsd sajtkrémmel, esetleg birsalmalekvárral!

(by Li)

IMG_0301_2.jpgIMG_0318_2.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr833338969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: sütőtök zöldséges egyszerű őszi sajtkrém cupcake