Marcipános kekszeket sütöttünk a hétvégén, a receptet már korábban leírtuk. Nagyon finom, porhanyós ez a tészta, és nem púposodik, lehet vele szép kekszeket sütni. Készítettünk pálcikás keksznyalókát is, gyerekeken teszteltük, az ötlet nagyon tetszett nekik. Tovább feliratos Merry Christmas kekszek is születtek, meg kekszemberkék. A cukormáz elkészítése rendkívül egyszerű: 1 tojásfehérjét kikeverünk átszitált, kb. 20 dkg-nyi porcukorral és pár csepp citromlével. Tejfölsűrűségű mázat kell kapnunk. Ezt az üres porcukros zsákba töltjük, lecsippentjük a sarkát, és már hozzá is foghatunk a díszítéshez. Először a körvonalakat húzzuk meg, majd kitöltjük a közepét. Az ezüst cukorgyöngyöt egy pötty mázzal rögzítjük a már megszáradt felületre.
(by Ju&Li)
Utolsó kommentek