A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Tejszínes sült torta téli gyümölcsökkel

2012.01.16. 12:11 | cuppcake | Szólj hozzá!

Grapefruit és narancs: a téli gyümölcsök közül a kedvenceim. Sütiben meg különösen. Ez a torta meg van spékelve húzott karamellszálakkal, amikkel nagyon különleges hatást érhetünk el. Aki túl nehéznek találja a tejszínes tölteléket, készítheti túrókrémmel is. Annyiból macerás elkészíteni, hogy külön készül a vajas tészta, külön a töltelék, és még a sütőbe is háromszor kell betolni, egyszer a ropogós alapot kell kisütni, egyszer a tölteléket, egyszer pedig az egészet karamellizáljuk a gyümölcsökkel.. És akkor még hátravan a karamellszál húzogatás is. De a végeredmény megéri, és sok dicséretet is bezsebelhetünk vele.

IMG_0756.jpg

Vajas tészta:

15 dkg liszt

2 dkg cukor

12 dkg vaj

1 evőkanál víz

A lisztet és a cukrot egy tálba tesszük, belemorzsoljuk a hideg vajat. Hozzáadjuk a vizet, és villámgyors mozdulatokkal összeállítjuk, ha egyben van, leállunk, fóliába csomagoljuk, és fél órát a hűtőbe tesszük. Közben elkészülhet a töltelék:

3 tojás

3 dl tejszín

1 dl tej

cukor ízlés szerint (ki is lehet hagyni!)

frissen őrölt szerecsendió

1 narancs reszelt héja és leve

Kézi habverővel mindezt alaposan elkeverjük egy tálban, félretesszük.

1 grapefruitot és 2 narancsot meghámozunk és kifilézünk: éles késsel levágjuk a héját úgy, hogy a fehér rész se maradjon rajta. Utána cikkeként bevagdossuk a hártyák mentén, hogy csak a hús maradjon. Tulajdonképpen gerezdeket kapunk, csak hártya nélkül.

Kinyújtjuk a vajas tésztát, vagy egyszerűen csak egy tortaformába nyomkodjuk egyenletesen (nem kell előtte kivajazni). A pereme legyen szép egyenes. Betoljuk a 180 fokos sütőbe, és addig sütjük, amíg egyhén elkezd barnulni. Ekkor kivesszük a sütőből, beleöntjük a tölteléket, és visszatoljuk a sütőbe. Addig sütjük, amíg a töltelék megszilárdul, szép piros színt kap, enyhén megemelkedik, kicsit remegős még, de nem lötyög a tortaformában. Ekkor ismét kivesszük, elrendezzük a tetején a gyümölcsöket, megszórjuk barna cukorral. A sütőt grillre állítjuk, és meggrillezzük az egész tortát. 

Elkészítjük a karamellszálakat: cukrot olvasztunk közepes hőfokon, amíg szép aranybarna nem lesz. Akkor hozzáadunk vajat (én érzésre csináltam, nem tudok pontos arányokat). Ekkor nagyon gyorsan kell dolgozni, kavargatjuk, kavargatjuk, és amikor elkezd sűrűn folyni a fakanálról, akkor villával szálakat húzunk a fakanálról egy sütőpapírra. Az elején még folyik a karamell, ilyenkor lehet még a villával lengetve vékony sugárba folyatni a sütőpapírra, aztán már csak húzogatni lehet a szálakat, akár kézzel, nagyon óvatosan, csak ott fogjuk meg a karamellszálat, ahol már vékony, mert ott nem forró.

Ha teljesen kihűlt a torta, rátesszük a karamellszálakat, és tálalunk.

(by Li)

 IMG_0760.jpg


A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr923554254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: torta narancs gyümölcsös grapefruit karamell ünnepi