A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Kandírozott ibolyák

2012.04.04. 21:58 | cuppcake | Szólj hozzá!

Az ibolyaszezonnak lassan vége, legalábbis a mi kertünkben. Ma gyorsan leszedtem a még értékelhető példányokat, és kandíroztam őket. Nem kell hozzá más, mint egy tojásfehérje, porcukor, ecset, kis teaszűrő a szitáláshoz, némi idő, és persze a virágok.

Fontos, hogy az ibolyákat kizárólag olyan helyről szedjük le, ahol biztosan nem volt vegyszerezve a környezet. Érdemes a lehető leggyorsabban elvégezni a műveleteket a leszedés után, mert a kis lila szépségek hajlamosak gyorsan kókadozni. Persze ezen segít, ha vízbe tesszük őket... 

IMG_1322.jpg

A kandírozás úgy történik, hogy egy tojásfehérjét kissé habosra felverünk (nem kell habbá verni, elég, ha megjelennek a buborékok a felszínen), majd ecsettel vékonyan bekenjük vele az ibolyák szirmait, elöl, hátul, vigyázva, hogy a szirmokat ne ragasszuk egymáshoz. A zöld szárral nem kell foglalkozni, mert úgyis le kell csípni száradás után. Ha ezzel megvagyunk, porcukorral rászitálunk, elöl, hátul. Jó, ha nem túl vastagon vonja be a porcukor! Kicsit le is kocogtathatjuk a felesleges cukrot a végén. Zsírpapíron szárítjuk, majd levágjuk a zöld szárat tövig, és zárható dobozban felhasználásig őrizzük. Ha megszáradt az ibolya, törékeny és kicsit csillogó felületű lesz, mintha papírból lenne, úgyhogy vigyázzunk, ha hozzányúlunk! Gyönyörűen mutat cupcake tetején például...

(by Li)

IMG_1310.jpgIMG_1314.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr614364296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: virág ibolya kandírozás virágszirom