A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Nagymama receptje 1. - Mágnás diós pite

2012.06.18. 21:39 | cuppcake | Szólj hozzá!

Elhatároztuk, hogy nem csak új recepteket osztunk majd meg Veletek, hanem szeretnénk a régi, hagyományos ízeket is feleleveníteni, de ezúttal az általunk annyira kedvelt cupcake formában.

Az első bejegyzés szóljon gyermekkorom egyik legkedvesebb sütijéről, amelynek elkészítését nagymamám tökélyre fejlesztette.

A mágnás-diós pite eredetileg egy tepsis sütemény, de kiválóan működött a kapszlis megoldás is!

(by Ju)

IMG_4293.JPG

 

A tészta:

 

30 dkg liszt

 

20 dkg szobahőmérsékletű vaj

 

10 dkg porcukor

 

1 sütőpor

 

1 citrom leve és fél citrom reszelt héja

 

1 egész tojás

 

1 csipet só

 

A porcukrot a vajjal habosra kikeverjük, majd a többi hozzávalóval a tésztát összegyúrjuk, 20 percre a hűtőbe tesszük. Amíg a tészta pihen, elkészítjük a dióhabot:

 

3 egész tojás

 

20 dkg kristálycukor

 

15 dkg darált dió

 

1 csomag vaníliáscukor

 

A 3 tojás sárgáját és a cukrot habosra kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliáscukrot. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a diót, és a cukros-tojásos masszát.

 

A hűtőből elővesszük a tésztát. 2/3-ából kis golyókat formázunk, a maradékkal a sütik tetejét dísztjük majd. A golyókat kilapítjuk úgy, hogy a kapszli alját teljesen befedje, illetve picit az oldalára is felkunkorodjon (nem a tetejéig). A kapszli ajlán csücsülő tésztát baracklekvárral megkenjük, majd kanállal rápakoljuk a diós habot. Végül a maradék tésztával díszítjük a sütik tetejét. (A díszítés az eredeti "tepsis" recept szerint rácsos.)

180 fokos, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr654596935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: dió citrom nagymama hagyományos cupcake