A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Vonatos torta (az Éva Kölyök különszámából)

2012.07.26. 13:37 | cuppcake | Szólj hozzá!

Ez a vonatos a következő, és egyben utolsó torta az Éva Kölyök különszámában júliusban megjelent tortáink közül. Kis gőzösünk körbe-körbe zakatol, miközben marcipán füstöt pöfékel kéményéből..

Ezúttal répatortát sütöttünk narancsos mascarponekrémmel, amit marcipánnal borítottunk be. Első lépésként a teljes tortát világoskék marcipánnal fedtük be, majd elkészítettük a dombokat. (Ez a háttér.. :) Vonatunkat négyzetekből és körökből kreáltuk. A torta másik oldalán még egy napocska is helyet kapott.

Fiús szülinapra a legjobb választás, legalábbis a mi 3-4 éveseink imádták!

tortak4.jpg

Hozzávalók és elkészítés:

300 g reszelt sárgarépa,
2 tojás,
140 ml olaj,
180 g cukor,
75 g darált dió,
175 g liszt,
1,5 kiskanál sütőpor,
fél kiskanál szódabikarbóna,
1 kiskanál őrölt fahéj,
1 csipet só

A hámozott sárgarépát kimérjük és lereszeljük. Habosra keverjük a tojásokat és a cukrot, majd hozzáadjuk az olajat, a répát, a diót. Összekeverjük egy másik tálban a száraz hozzávalókat: a lisztet, sütőport, fahéjat, szódabikarbónát és mindezt a  tojásos masszához keverjük. 16 cm átmérőjű tortaformában 180 fokon, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A krémhez 25 dkg mascarpone-t elkeverünk 50 g felolvasztott és kihűtött fehér csokival. (A krém porcukorral tetszés szerint tovább édesíthető.) Félreteszünk 3-4 evőkanálnyit a torta külsejének a bevonására, a maradékot pedig elkeverjük 1 narancs reszelt héjával és fél narancs levével.
A kihűlt piskóta domború tetejét egyenesre vágjuk. Kettévágjuk, megtöltjük a narancsos krémmel. Kívülről bevonjuk a félretett krémmel, bevonjuk marcipánnal és díszítjük.
 
Az eredeti recept Rachel Allentől származik.
 
(by Ju&Li)

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr694679531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.