A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Makadámiás cupcake juharsziruppal

2012.08.02. 16:36 | cuppcake | Szólj hozzá!

Igazság szerint sokáig csak hallomásból ismertük a makadámia diót, az első kóstolás után azonban azonnal beleszerettünk, így született ez a cupcake-csoda is. A tény, hogy még juharszirup is kell a sütibe, már csak "hab a tortán". :-)

Ez az Ausztráliában őshonos csonthéjas gyümölcs igazi csoda. Nagyon alacsony a koleszterin-tartalma, rengeteg telítetlen zsírsavat tartalmaz, magas a rosttartalma, illetve diéták mellé vitamin-pótlás céljából ajánlatos fogyasztani. Ez a sok jó tulajdonság azonban mit sem érne, ha a dió nem lenne olyan kellemesen, krémesen puha és nagyon finom! Míg a termelő országokban 1 kg makadámia ára nagyságrendileg 4-5000 Ft között mozog, Magyarországon 9000 Ft-os ár alatt eddig még nem leltünk kilójára. Ehhez a recepthez azonban szerencsére csak egy pici adagra van szükség..

makadámdió[1].jpg
(fotó: fűszerház.blogspot.hu)

A másik elengedhetetlen hozzávaló a juharszirup (maple syrup). Ez a kanadai édes szirup szintén nagyon sok vitamint tartalmaz, egészségesebb a cukornál, sőt, még juharszirupos fogyókúráról is hallottunk, de erről itt most nem fogunk írni.. :-)

shot_1340628572751.jpg

Hozzávalók és elkészítés:

85 g szobahőmérsékletű vaj

55 g barnacukor

2 evőkanál juharszirup

1 nagy tojás (enyhén felverve)

85 g liszt

55 g durvára vágott makadámia dió

1 evőkanál tej

a sajtkrémhez:

25 g vaj

2 evőkanál juharszirup

85 g porcukor

85 g sajtkrém

A vajat, a barnacukrot és a juharszirupot egy tálban addig keverjük, míg habos nem lesz, majd hozzáadunk egy egész tojást, amit előtte enyhén felvertünk. A lisztet beleszitáljuk a masszába, majd hozzáadjuk a tejet és a durvára vágott makadámia diót. 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára (kb. 15-20 percig) sütjük.

A krémhez a vajat és a juharszirupot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a porcukrot, illetve a legvégén a sajtkrémet.

Mielőtt a sajtkrémmel díszítenénk, hagyjuk teljesen kihűlni. A sütik tetejét egész, vagy durvára vágott makadámiával szórjuk meg.
IMG_4736.JPG

Egy adag kb. 10 db cupcake elkészítéséhez elegendő.

(by Ju)

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr584692510

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: dió egyszerű sajtkrém barnacukor juharszirup cupcake makadámia Címkék marple syrup macadamia