A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Madeleine csoki

2012.09.08. 15:27 | cuppcake | Szólj hozzá!

A madeleine egy francia sütemény, ami egy különleges, kagyló formájú sütőformában készül. Lehet kapni fém vagy szilikonformát is, a szilikon nagyon egyszerűen kezelhető, ezért mi jobban szeretjük. Na most, ha vendégségbe készülünk, de nincs jó ötletünk, gyorsan készíthetünk látványos ajándékot, ha fehér csokit felolvasztunk, ízesítünk, és madeleine formában kihűtjük. Nézzük a lépéseket:

Olvasztás: vízgőz fölött vagy elektromos főzőlapon egyes fokozaton (de inkább vízgőz fölött páraelszívóval) felolvasztjuk a jó minőségű fehér csokit.

Ízesítés: sokféleképpen lehet, ki mit szeret. A lenti képeken levendulás fehér csokit látunk, de tehetünk bele mogyorót, kakaóbabtöretet, szárított áfonyát, pisztáciát, stb. stb. Egy dologgal azonban nagyon vigyázzunk! Az olvasztott csoki soha nem érintkezhet nedvességgel, mert bármilyen kevés vizet kap, azonnal összeugrik egy kezelhetetlen, kikeverhetetlen, csomós tömbbé. Ezt az élményt nem kívánjuk nektek. Maradjunk tehát a száraz hozzávalóknál.

Színezés: még lehet annyi viccesség, hogy csokifestékkel megfesthetjük a csokit (ez tudniillik olaj bázisú).

Másfajta csokik: nyugodtan készíthetjük étcsokiból vagy tejcsokiból is a finomságot, annyi, hogy temperáljuk az olvasztás során - ez azért fontos, hogy a csoki felülete szép fényes maradjon. Temperálni mi a csakapuffin.hu-n alkalmazott egyszerű módszert javasoljuk, azaz a csoki 2/3-át felolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a maradék 1/3 csokit.

Hűtés: miután megtöltöttük a formánkat, kb. 10 perc, negyed óra elég, hogy ezek az apróságok készre hűljenek. A szilikonformából nagyon egyszerű kipattintani őket.

Egy szép selyempapírral bélelt ajándékdobozban szépen mutatnak, viszonylag előre elkészíthetőek. Ha pedig otthon desszertasztalt készítünk, akkor elég mutatósak ahhoz, hogy részei legyenek a repertoárnak.

(by Li)

IMG_2323picasa.jpg

IMG_2338picasa.jpgIMG_2341picasa.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr794763079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: ajándék csokoládé madeleine