A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Csupa csoki cupcake

2012.09.11. 22:02 | cuppcake | Szólj hozzá!

Ez a recept egy alap csoki cupcake recept, ami 100%-osan, töményen, brutálisan csokis. Úgyhogy csokiimádók figyelem! Kizárólag jó minőségű csokoládét használjunk, mert a csoki íze és minősége dominál.

A tésztája egy sütőpormentes könnyű piskóta, a sacher receptre hasonlít, de nincs benne tojássárgája. A krém pedig csoki és tejszín keveréke egy-egy arányban, amelyet habbá kell verni. Annyi a hátránya, hogy hűtőben bekeményedik, tehát frissen az igazi. A kávétól nem kell megijedni, a csoki ízét erősíti, nem lesz kávéíze a sütinek (bár az sem ártana neki).

Ha gyerekeknek sütünk, akkor a krémet érdemes étcsoki helyett tejcsokival készíteni, vagy esetleg töltsük meg vaníliapudinggal a tésztáját, mert ez a fajta csokisság már kulináris (azaz gyerekeknek sok :). Felnőtteknek viszont kivétel nélkül ízlett.

IMG_2881feliratos.jpg

A piskóta:

100 g vaj

4 tojás fehérje

120 g étcsokoládé

80 g porcukor

100 g liszt

A puha vajat kikeverjük a porcukorral, fehéredésig. A csokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk, és belekeverjük a porcukros vajba. Ezután belekeverjük a lisztet, majd a végén hozzáadjuk a tojások felvert habját. Papírkapszlival bélelt muffin sütőformában tűpróbáig sütjük, 180 fokon. 12 db lesz belőle.

A krém:

100 g étcsokoládé (vagy tejcsokoládé)

100 ml tejszín

egy csipet nescafé

A tejszínt felforraljuk, és a széttördelt csokira öntjük. Hagyjuk állni egy percet, majd simára keverjük, közben a csipet kávét is hozzáadjuk. Hűtőben kihűtjük, és habverővel krémes állagúra verjük a habot (alacsony fokozaton).

Díszítjük a teljesen kihűlt cupcake-et.

A recept Estérelle Payany: Cupcakes c. könyvéből származik.

(by Li)

IMG_2850.jpg

IMG_2888.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr854766622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: csokoládé egyszerű cupcake alaprecept