A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Túró Rudi pop - a korszakalkotó

2012.09.15. 15:28 | cuppcake | 2 komment

A cake pop, avagy sütinyalóka, mint tudjátok, a tengerentúlról érkezett hozzánk, ennek megfelelően sokakban ott a félelem, hogy ízre nagyon "amerikai", túl édes, mű, stb. Megjegyzem, mi nem ennek szellemében készítjük, saját bevált recepteket használunk, igyekszünk eltalálni az európai ízlésünknek megfelelő édességfokot, és keressük az érdekes ízpárosításokat. De - igyekezet ide vagy oda - a popnak egyértelműen pálcikás jellege adja azt az extrát, amitől mindenki odavan, gyerekek, felnőttek egyaránt.

Na most a Túró Rudi az a miénk, túró+csoki, mindenkiben nosztalgikus érzéseket kelt, a retro pöttyös csomagolását már messziről kiszúrjuk, az anyukák szívesen megveszik a gyerekeiknek. Pálcikán pedig csak nyerő lehet! Gondoljunk egy gyerekzsúrra az alábbi pöttyös szalagos Túró Rudi gömbökkel, szerintünk szem nem maradna szárazon. De vissza lehet adni az ízét? Hát próbáljuk meg.

IMG_4432picasa.jpg

A neten található receptek egy része csak túrót és tejfölt vagy vajat használ a belsőhöz, azonban a pálcikás műfajnál vigyázni kell, mert a masszának rendesen össze kell állnia. A receptek másik része zselatint is használ. De flat-cat blogján azóta olyan szimpatikus - verziót is találtam, ahol a túrót szimplán jól le kell csöpögtetni, és súlyozni kell, hogy összeálljon. Nagyon jó ötlet, de az a gyanúm, hogy a gombócozáskor szétesne a túró. Úgyhogy maradtam a zselatinos változatnál, és nagyjából ezt a receptet követtem (zselatinnal kiegészítve).

A recept így szól:

250 g túró

50 g vaj

60-80 g porcukor (kóstolgassuk, és ízlés szerint tegyünk bele plusz vagy mínusz)

2 kiskanál étkezési zselatin 3-4 evőkanál vízben feloldva (zacskó szerint kövessük az utasítást)

fél citrom héja nagyon finomra reszelve vagy pár csepp citromolaj

fél rúd vanília kikaparva

200-300 g jó minőségű étcsoki (inkább legyen kéznél több) - nem Candy Melts! Étcsoki.

A vajat kikeverjük a porcukorral, hozzákeverjük a túrót, villával jól áttörjük az egészet, hogy minél egyneműbb legyen. Hozzáadjuk a vaníliát, citromhéjat vagy citromolajat, és a feloldott zselatint. Jól elkeverjük, és hűtőbe tesszük kb. fél órára. Ha kihűlt, és jól formázható, gombócokat formálunk enyhén vizes tenyérrel, majd visszatesszük - figyelem - a mélyhűtőbe! (Nagyon le kell hűlnie, hogy minden simán menjen.)

Mindeközben felolvasztjuk az étcsokink 2/3-át, majd belekevergetjük a csoki maradék 1/3-át (temperáljuk puffinosan).

A lehűlt gombócokat elővesszük a mélyhűtőből. Saslikpálca nem szúrós oldalát kb. 1 cm mélyen a csokiba mártjuk, és felszurkáljuk a gombócokat (maximum a gombócok feléig szúrjuk a pálcikát). Visszatesszük a sima hűtőbe a felpálcikázott bogyókat.

Kb. 5 perc múlva újra elővesszük a bogyókat, és evőkanál segítségével körbecsokizzuk a bogyókat minden oldalról (technika leírását ld. itt).

Mehetnek vissza a hűtőbe tálalásig, ne felejtsünk el piros pöttyös szalagot szerezni a rend kedvéért!!

(by Li)

IMG_4438picasa.jpgIMG_4447picasa.jpgIMG_4414picasa.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr784778778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Praliné Zsuzsi 2012.09.15. 23:05:03

Nagyon jó ötlet a túrórudi-pop! Egyetlen megjegyzés: a csokit értelmetlen temperálni, ha előtte mélyhűtőbe tesszük a bemártandó golyókat, ugyanis hiába temperálunk, az első egy-két mélyhűtött golyóbis pillanatok alatt a megfelelő munkahőmérséklet (32 fok) alá hűti a csokit, ami elveszti temperáltságát.

cuppcake 2012.09.16. 09:31:28

@Praliné Zsuzsi: Kedves Zsuzsi, köszönjük, ezt jó tudni! :)
Címkék: pöttyös túró rudi csokoládé túró gyerekeknek cake pop