A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Taste of Runway - a kifutók íze

2013.07.07. 11:34 | cuppcake | Szólj hozzá!

Ezzel a fajta kreativitással nem gyakran találkozik az ember. Egy olasz stílusmagazinban bukkantam rá véletlenül pár képre, ami a Taste of Runway c. olasz-angol nyelvű blogra irányított. Amit pedig ott láttam, az maga volt az aha élmény, egy vizuális gyönyör valódi tartalommal. 

Az olasz Anna Marconi Taste of Runway c. blogja a divatot és a gasztronómiát vonja egy kalap alá, azaz receptjeit konkrétan a kifutókon megjelenő ruhák ihletik. A ruhák színe, textúrája adja a kiindulópontot a recept kigondolásához, ami lehet a főételtől kezdve a desszertig bármi. (Én itt most csak édességeket válogattam össze, de így is nagyon-nagyon nehéz volt szelektálni.) Sokszor volt olyan érzésem, hogy az ízek sem véletlenül ahhoz a bizonyos ruhához, divattervezőhöz lettek társítva. Mint kiderült, ez így is van, Annának konkrét elképzelései vannak arról, hogy egy-egy divattervezőt melyik ízvilág jellemzi: Giorgio Armani - keserű, Stefano Gabbana - savanyú, Albert Elbaz - édes, Antonio Marras - sós, John Galliano - pikáns. Maga a modell is az ihletforrás alapja, a bőrszíne, a mozdulata, a ruha suhanása is lehet egy-egy olyan momentum, ami visszaköszön az ételfotón. Önmagában az állókép, a vertikális elrendezés is az álló emberi alakra asszociál. Maguk az ételfotók (mind saját munka) gondosan elkészítettek, fényben-színben igazodnak az eredeti divatfotókhoz, a két kép pedig kompakt egységet alkot. A dupla képek sora önmagában egy egységes arculatot kölcsönöz a blognak.

Anna nem szakács, nem cukrász, egyszerűen szeret főzni, ahogy a nagymamájától tanulta. Sokszor egészen egyszerűek a receptjei, nem kell a molekuláris konyháig mennie, nem kell marcipáncsodákat alkotnia, sőt. Egyszerűsége, letisztultsága nekem külön nagyon tetszik, de mindig benne van egy apró csavar, akár ízben, akár látványban. Nem kell tagadni, hogy az olasz embernek a szép ruha és a jó étel, de mindenekelőtt a nagybetűs ízlés a vérében van, erre gyönyörű példa ez a blog. Benne van az alázat a divat világa iránt, a játékos nyitottság, és a mindent elsöprő kreativitás, ahogy az ihlet a konyhában kibontakozik.

Okos a honlap felépítése is, nemcsak kollekció és divattervező szerint, nemcsak receptek szerint tudsz keresni, hanem színek szerint is: benne van a lehetőség, hogy összeállíts például egy rózsaszín vacsorát a vendégeidnek. Kihagyhatatlan. Ajánlom mindenkinek szeretettel.

/Köszönöm Anna Marconi, hogy hozzájárult, hogy a fényképeit itt közöljem./

ChloeCompostaRose.jpg

Rózsalekvár és CHLOÉ 2013 tavasz-nyár

A rózsaszirom és a habkönnyű fodrok látványra és színben is egymáshoz illenek.

Jil-sander-fw-11-12-panna-montatamore-selvatichepraline-Colore2.jpg

Tejszínhabos szeder és JIL SANDER 2011-2012 ősz-tél

Tökéletes. Azok a cukorgolyók a habon.

MoschinoGeloDiMellone4.jpgSzicíliai görögdinnye puding és MOSCHINO CHEAP&CHIC 2012 tavasz-nyár

Pöttyös, és még a masni is ott van...

commeDesGarconTramisu5.jpgFehér csokis tiramisú és COMME des GARCONS 2012 tavasz-nyár

Habos, habcsókos.

MousseMulberryCioccoMenta.jpgCsokis-mentás joghurtkrém és MULBERRY 2013 tavasz-nyár

A kabát szövetének textúrája ott van az apró csokidarabkás kesze-kusza krémben, a nagyobb csokidarab pedig a gombra asszociál.

burberry-pan-di-spagna2.jpgTejcsokis-kávékrémes torta és BURBERRY PRORSUM 2012 tavasz-nyár

Csíkos, és az öv is visszaköszön.

NarcisoRodriguezCremaLatte1.jpgTejpuding és NARCISO RODRIGUEZ 2012 tavasz-nyár

Mindkettő maga a letisztultság.

Christian-Dior-muffin-al-cioccolato1.jpgCsokimuffin és CHRISTIAN DIOR 2011-2012 ősz-tél

Ott van benne minden: a réteges ruha, a csokibarna modell, a lábai.

GValliHCMeringa1.jpgPirosgyümölcsös habcsók és GIAMBATTISTA VALLI HAUTE COUTURE 2013 ősz-tél

Édes a ruha, divatos az édesség.

Mary-Katrantzu-fw-11-12-mendicanti1.jpgMendicanti és MARY KATRANTZOU 2011-2012 ősz-tél

NinaRiccizuccheroGrappa1.jpgAnyós (alkoholos) kockacukor és NINA RICCI 2012 tavasz-nyár

AlexanderMcQueenZuccheroFilato1.jpgVattacukor és ALEXANDER McQUEEN 2012-2013 ősz-tél

AkrisTortaCarote.jpgRépatorta és AKRIS 2013 tavasz-nyár

MaryKatrantzouSS20122.jpgNeon macaronok és MARY KATRANTZOU 2012 tavasz-nyár

AcneMarmellataFruttiBosco1.jpgBogyósgyümölcslekvár és ACNE 2012-2013 ősz-tél

Hermes1.jpg

Tejszínhabos palacsinta és HERMES 2012 tavasz-nyár

Férfias darab ez a palacsinta?

AntonioMarrasCakePop1.jpgCake pop és ANTONIO MARRAS 2012-2013 ősz-tél

Ezt nem hagyhattam ki. :)

fotoAnnaMarconi.jpgA csodálatos Anna Marconi.

Ui: Engem is megihletett egyszer a divat, mégpedig a magyar Je Suis Belle tavaly nyári kollekciója (gyönyörű batikolt narancsos-sárgás anyag arany mintákkal), amikor is ilyen sütinyalókákat készítettem: Je Suis Belle pop.

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr525394275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása