Tesztelésre kaptam ezeket a gyönyörű papírtermékeket eztettem. a boltból. Sütöttem beléjük kávés cupcake-et és a szívószálakat besütinyalókáztam. Szerintem nélkülözhetetlen partikellékek, persze én elfogult vagyok.
Vegyétek, süssetek velük, mert meghálálják magukat. Vigyázat azonban: ne közvetlenül a kapszliba süssétek a piskótatésztát, mert átzsírosodik a csodaszép papír. Ellenben jó minőségű alap muffinpapírban ha megsül, akkor simán belecsúsztathatjuk a kész sütit ezekbe a szépségekbe. Amikor pavlovát sütöttem benne, az nem látszott meg a papír külsején, azaz kimondottan a zsíros, vajas tészta/krém a problémás. Éci szerint joghurt, puding is megállja a helyét bennük - hiszen ezeknek is alacsony a zsírtartalmuk. Még egy dolog: a muffinpapírból is többféle méret van, résen kell lenni. A picit nagyobb fajta, amit pl. a Sőreginél kapni, túl nagy hozzá. A Desszertmesterben kapható kapszlival viszont pont jó (egyelőre másfajta nincs itthon, nem tudtam tesztelni a többit.)
A sütinyalóka remek partnere a papír szívószálnak. Ez a szívószál ugyanis nem hajladozik, mint műanyag társai, stabil, alig lehet elvágni ollóval (próbáltam). Nem ázik szét az innivalóban, és persze gyönyörű. A sütit is simán elbírja, nem zsírosodik a csokitól, teljesen jól működik. (Így készíts sütinyalókát.)
Az elfogultságról még idekívánkozik: nagy örömmel vállaltam ezt a feladatot, megismerve Écit, a bolt tulajdonosát. Mivel ez egy személyes blog, ezt a személyes ajánlót megengedem magamnak. Jó fej emberektől vásárolni jó. Ha valaki szereti, amit csinál, és létrehoz valamit saját erejéből, az jó. És ha az ennyire szuper, mint eztettem. a bolt - na az különösen jó.
Recept a tovább mögött.
Kávés cupcake
(piskótarecept: epicurious.com - Mocha cupcakes with white chocolate frosting)
140 g étcsoki
2 cup süteményliszt (én a Nagyamamásat szoktam venni)
1/2 teáskanál só
1/2 cup tejföl
5 evőkanál holland kakaópor
2 1/2 teáskanál szódabikarbóna
4 tojás
2 teáskanál vaníliakivonat vagy egy vaníliarúd kikapart magjai
1 1/2 cup forró kávé
150 g vaj, szobahőmérsékleten
1 cup barna cukor
A csokit felolvasztom. Összekeverem a lisztet a sóval. Külön tálban összekeverem a tejfölt, kakaóport, szódabikarbónát és a kávét. A vajat a cukorral habosítom, belekeverem egyenként a tojásokat, majd a vaníliát. Az olvasztott csokit is hozzáadom, keverem. Váltakozva hozzákeverem a száraz (liszt, só) és a nedves (tejföl, kakaó, szódabikarbóna kávé) hozzávalókat.
Kisütöm 180 fokos előmelegített sütőben, muffinpapírral bélelt muffinsütőformában.
A krémhez: ezt a receptet használom, és belekeverek ízlés szerint 1-2 dl erős kávét. Csokis gabonagolyókkal díszítem.
Utolsó kommentek