Csak semmi bonyodalom süti fronton. Íme egy egyszerű cupcake, amerikai recept alapján (ismét a cupcakeblog.com-ról). A csokis tészta omlós lett, de legközelebb egy saját receptet fogok bevetni, mert ismét túl édesnek találtam.
A cupcake igazi berobbanása a Szex és New York sorozattal kezdődött. Ahogy Carrie beleharap a híres – ma már turistacélpont - Magnolia Bakery cupcake-jébe, hírét vitte a sütinek. A siker így is megfogalmazható: „Édes. Elvihető. Nem kell hozzá evőeszköz. Kielégítően nagy, viszont elég kicsi ahhoz, hogy ne legyen utána bűntudatunk.”
Hozzávalók a tésztához:
1/2 cup szobahőmérsékletű vaj
1 cup cukor
2 nagyméretű szobahőmérsékletű tojás
3/4 cup liszt
1/2 kiskanál sütőpor
1/4 kiskanál só
1/2 cup jó minőségű kakaópor
1/2 cup tej
1 kiskanál vanília kivonat
Habverővel habosítsuk a vajat, majd adjuk hozzá a cukrot. Legalább 3 percig folytassuk a keverést, amíg a krém habos, könnyű nem lesz. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, közben keverjük folyamatosan.
Mérjük ki és keverjük el jól külön-külön a maradék száraz és a folyékony hozzávalókat.
Felváltva adagoljuk a száraz és folyékony hozzávalókat a tésztamasszába, habverő segítségével, és száraz hozzávalóval fejezzük be az adagolást.
A papírkosárkákat kb. 3/4-ig töltsük meg masszával, és forró sütőben kb. 180 fokon süssük tűpróbáig.
Hozzávalók a krémhez:
1/2 cup vaj
1 cup mascarpone
1 cup natúr gesztenyemassza
2-3 evőkanál porcukor
Keverjük ki jól a vajat a porcukorral, majd mehet bele a mascarpone. Robotgéppel habosítsuk, majd a gesztenyemasszát is keverjük bele fokozatosan.
1-2 órára tegyük hűtőbe a krémet, hogy picit szilárduljon.
A kész kihűlt tésztákra habzsákkal díszítést nyomunk, és dekoráljuk.
(by Ju & Li)
Utolsó kommentek