A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Szőlős túrókrémes cupcake

2010.10.05. 20:25 | cuppcake | 2 komment

Ügy döntöttem, cupcake-eket fogok sütni.

Amerikából érkezett ez a sütemény, és óriási a népszerűsége, ahol csak megveti a lábát. De miért van az, hogy minden, ami amerikai, az valamiért  "túl"? Ez pl. túl édes. Ezért is szeretnék olyan cupcake-eket sütni, amik nemcsak szépek, de finomak is, ízvilágukban diszkrétek, és csak minőségi alapanyagból készülnek. Tulajdonképpen ezek minitorták, önmagukban is jól mutatnak, de együtt még annál is jobban.

A cup egy 250 ml-es csészének felel meg, ezzel mérjük ki a hozzávalókat. Itt található segítség a mértékek átváltásához.

Az itt következő receptötletet egy amerikai cupcakeblogról gyűjtöttem. Finom lett, de a tésztán még variálni fogok, hogy kevésbé legyen édes. A szőlőszirup nagyon jó lett, és bármilyen más gyümölccsel elkészíthető, a cupcake-ek töltése pedig tényleg nagyon egyszerű. Talán ebben rejlik a süti sikere Amerikában: pofonegyszerű. Azóta színes cupcake-ekkel álmodom..                                             

Hozzávalók a tésztához:

1/2 cup szobahőmérsékletű vaj

1 cup cukor

2 nagyméretű szobahőmérsékletű tojás

1 és 1/4 cup liszt

1/2 kiskanál sütőpor

1/4 kiskanál só

1/2 cup tej

1 kiskanál vanília kivonat

1/2 vanília rúd kikapart belseje

Habverővel habosítsuk a vajat, majd adjuk hozzá a cukrot. Legalább 3 percig folytassuk a keverést, amíg a krém habos, könnyű nem lesz. Egyesével adjuk hozzá a tojásokat, közben keverjük folyamatosan.

Mérjük ki és keverjük el jól külön-külön a maradék száraz és a folyékony hozzávalókat.

Felváltva adagoljuk a száraz és folyékony hozzávalókat a tésztamasszába, habverő segítségével, és száraz hozzávalóval fejezzük be az adagolást.

A papírkosárkákat kb. 3/4-ig töltsük meg masszával, és forró sütőben kb. 180 fokon süssük tűpróbáig.

Hozzávalók a szőlős töltelékhez:

1/2 kg nagy szemű kék szőlő

2 kiskanál cukor

1/2 vaníliarúd héja

A szőlő felét meghámozzuk, és az összeset kimagozzuk. Nagy lángon felforraljuk a vaníliarúd héjával együtt, majd ha felforrt, hozzáadjuk a cukrot és közepes lángon folytatjuk. Kb. 10 perc után pürésítjük botmixerrel, majd még további 20 percig rotyoghat.

Hozzávalók a krémhez:

1/2 cup vaj

1 cup túrókrém

2-3 evőkanál porcukor

2-3 evőkanál szőlősűrítmény (ld. fent)

Keverjük ki jól a vajat a porcukorral, majd mehet bele a túrókrém. Robotgéppel habosítsuk, majd a szőlőt is belekanalazhatjuk.

1-2 órára tegyük hűtőbe a krémet, hogy picit szilárduljon.

A kész kihűlt tésztákba kúp alakú lyukat vágunk, beletöltjük a szőlős tölteléket, a kúp hegyét levágjuk, és visszaillesztjük a helyére a kis sapkát.

Minden süti tetejére habzsákkal díszítést nyomunk, és dekoráljuk egy szem szőlővel, vagy mással. (A fényképem nem jó, sajnos)

(by Ju & Li)


 

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr792340159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

section9 2010.11.06. 21:58:27

Első :)
Gratulálok, szép lett!
Remélem, minél többet meg tudok majd kóstolni ;)
süti beállítások módosítása