Amerikában a junk food netovábbja a Penaut Butter and Jelly szendvics. Mogyoróvaj és lekvár. Általában eperlekvár. Egy felmérés szerint az amerikai gyerekek érettségiig átlagban 1.500 PB&J szendvicset esznek meg. Ha bizarr dologra vágysz, itt elolvashatod, hogy készül a PB&J szendvics 5 (!) lépésben…
Martha Stewart receptkönyvéből megsütöttem a cupcake változatát egy Amerikát nemrég megjárt szülinaposnak. Icipicit variáltam (kevesebb cukor).
Hozzávalók a tésztához:
1 és 3/4 cup liszt
1/2 kiskanál sütőpor
1/2 kiskanál só
3/4 cup szobahőmérsékletű vaj
1 cup cukor
2/3 cup natúr mogyoróvaj (földimogyoróból)
3 nagyméretű szobahőmérsékletű tojás
1/2 cup tejföl
1/2 kiskanál vanília kivonat
3/4 cup durvára aprított földimogyoró
Habverővel (robotgéppel) habosítsuk a vajat a cukorral. Legalább 3 percig folytassuk a keverést, amíg a krém habos, könnyű nem lesz. Csökkentsük a sebességet, és adjuk hozzá a mogyoróvajat. Egyesével beleütjük a tojásokat, majd a vaníliakivonatot is hozzáadjuk, közben keverjük folyamatosan.
Mérjük ki és keverjük el a száraz hozzávalókat, és fokozatosan vegyítsük a masszába. Végül mehet bele a tejföl és az aprított mogyoró.
A papírkosárkákat kb. 3/4-ig töltsük meg masszával, és forró sütőben kb. 180 fokon süssük tűpróbáig, kb 20 perc alatt.
Hozzávalók a krémhez:
200 g sajtkrém
1/3 cup porcukor
1/2 kiskanál só
1 cup natúr mogyoróvaj
1/2 kiskanál vaníliakivonat
1/2 cup tejszín
Keverjük ki jól a sajtkrémet a porcukorral, sóval, majd mehet bele a mogyoróvaj és a vaníliakivonat. Robotgéppel habosítsuk a tejszínt, és összevegyítjük a krémmel.
1/2 órára tegyük hűtőbe a krémet, hogy picit szilárduljon.
A kihűlt tésztákra kenjük a krémet, a krém közepébe nyomott kis mélyedésbe pedig 1-1 kiskanál lekvárt halmozunk.
(by Li)
Utolsó kommentek