Hétvégén ellátogatott hozzám két ismerős család. Mivel is lephetném meg őket, ami a gyerekeknek is ízlik, és a felnőttek is addig ülnek az asztal mellett, amíg a süti kitart?! Elővettem hát egy nyerő receptet, valahonnan az emlékeim legmélyéből. Vaníliás tészta, ezúttal viszont egy gyerekek által is nagyon kedvelt ízesítéssel. Málnás-túrós cupcake.
Szerencsére bevált, a kicsik először a habot nyalogatták le, utána módszeresen körbeették a tésztát a töltelékig. Tapasztalat: imádják a papírkosárkákból kibontogatni a sütit. Az utolsó morzsáig elfogyott, Nektek is ajánlom, próbáljátok ki!
Na és a lényeg: megszületett a várva várt fotó! Ld. a fejlécet! Köszönjük-köszönjük!!!
Hozzávalók a tésztához (kb. 15 db):
15 dkg szobahőmérsékletű vaj
20 dkg porcukor
4 tojás
20 dkg liszt
csipet só
1 dl tej
fél cs sütőpor
1/4 rúd vanília kikapart belseje
A vajat a porcukorral kikeverem, jó habosra. Hozzákeverem a tojássárgákat. Fokozatosan adagolom bele a lisztet/sütőport és a vanília apró fekete magvaival összeforralt kihűlt tejet. A fehérjéket kemény habbá verem, majd az egészet összeforgatom óvatosan.
A masszát kisütöm a papírformákban 180 fokon.(20 perc)
Hozzávalók a töltelékhez:
10 dkg fagyasztott málna
A málnát a legalacsonyabb lángon felmelegítem, összeforralom, de csak addig, hogy még maradjanak benne nagyobb darabok. Cukor nélkül szigorúan.
Hozzávalók a krémhez:
20 dkg túrókrém (kimérve veszem a piacon, Cserpes termék)
10 dkg vaj
porcukor ízlés szerint
A vajat habosra keverem a porcukorral, beleforgatom a túrókrémet. Kész.
A sütikbe kúp alakú mélyedést vájok egy késsel, a kúp hegyét lecsippentem. Megtöltöm a málnával a mélyedést,majd visszateszem a sapkát a helyére. Túrókrémmel díszítem, apró cukrokat szórok a tetejére.
(Fotó: Cortexforce. Nagyon köszönjük!)
Utolsó kommentek