Nagy felfedezést tettünk, mert találtunk egy krém receptet, ami egyikünknek sem tetszett első olvasatra, mivel tojásfehérjén és vajon alapul, de igazából felülmúlta az elképzeléseinket. Kellemes vanília ízű selymes krém lett, aminek az állaga az eddigi legtökéletesebben sikerült, színezékkel gyönyörűen színezhető, és könnyen passzolható bármilyen ízesítésű cupcake-hez. Swiss meringue buttercream a hivatalos neve. A tészta ezúttal egy egyszerű Martha Stewart recept, íróval készül (piacon kaptunk kimérve), és "one bowl cupcake", azaz csak egyetlen tálat kell a végén mosogatni. Azért mi továbbra is a sacher csokis tésztaalapot tartjuk a nyerőnek. Íme a receptek:
Tészta:
1 és fél cup liszt
3/4 cup Holland kakaópor (nem cukrozott)
1 és fél cup cukor
1 és fél teáskanál szódabikarbóna
3/4 teáskanál sütőpor
3/4 teáskanál só
2 nagy tojás
3/4 cup író
3 evőkanál étolaj
1 teáskanál vanília aroma
3/4 cup meleg víz
Összekeverek mindent egy tálban a habverővel, és mehet is a sütőformákba.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készül el.
A díszítéshez - Swiss Meringue Buttercream
Hozzávalók:
5 nagy tojás (csak a fehérje)
1 cup kristálycukor
1 csipet só
400 g szobahőmérsékletű vaj (nem sózott)
1 és fél teáskanál jó minőségű vanília kivonat
Elkészítés:
1: Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjét egy tálban kézi habverővel összekeverjük a cukorral és a sóval. Forrásban lévő víz fölött addig kavargatjuk, míg a cukor el nem olvad.
2: Ha ezzel megvagyunk, a kapott masszát beleöntjük a gépi habverő táljába (kézi habverővel is lehet), és a legalacsonyabb fokozaton kb. 10 percig hagyjuk, hogy dolgozzon a gép (amíg teljesen ki nem hűl a hab).
3: Ha elkészült, középső fokozatra kapcsoljuk a habverőt, és kb. 50 grammonként hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat, majd a vaníliát. Ezután a legkisebb fokozaton még kb. 2 percig keverjük.
4: Az így kapott szobahőmérsékletű krémmel gyönyörűen lehet dolgozni, nem kell hűteni a formázás előtt. Fehéren is nagyon finom és szép, de ételfestékkel is színezhető.
(by Ju & Li)
Utolsó kommentek