A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Banános mogyorós cupcake

2011.04.11. 19:46 | cuppcake | Szólj hozzá!

 Nálunk soha nem fogy el teljesen a banán, mindig van pár darab, ami feketedve várja a sorsát a gyümölcskosárban. Megszántam őket, és készítettem belőlük banános cupcake-et. Az eredeti recept szerint karamellkrémmel kellett volna díszíteni a sütiket, de úgy gondoltam, hogy az édes banánhoz jobban illik a szimpla felvert tejszín. (Próbáltátok már a Cserpes tejszínt?? Kézzel 5 másodperc alatt fel lehet verni, eszméletlen.) A mogyoró helyett használhatunk pörkölt pekándiót vagy sima pörkölt diót is.

 

Hozzávalók: (A recept nagyrészt Martha Stewart Cupcakes c. könyvéből származik)
1,5 cup liszt
3/4 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
1 teáskanál őrölt fahéj
3 érett puha banán, meghámozva, összetörve
1 pohár joghurt

1 dl tej
100 g puha vaj
fél cup barna cukor
2 tojás
fél cup őrölt pirított mogyoró
1 vaníliás cukor

díszítés:
tejszín

őrölt fahéj


Egy tálban összekeverem a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót és fahéjat. Egy másik tálba kerül a banán, a joghurt és a tej, valamint a vaníliás cukor.

A vajat habosra keverem a cukorral, majd egyenként hozzáadom a tojásokat. Felváltva adagolom ehhez a száraz és a folyékony hozzávalókat. Simára keverem, a legvégén a mogyorót is lazán beleforgatom.

Kb. 20 perc alatt sülnek meg 180 fokon.
Amikor kihűltek, felvert tejszínnel díszítem a sütiket, és megszórom őrölt fahéjjal. Szárított banánkarikával díszítem.

(by Li)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr452818297

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása