Nálunk soha nem fogy el teljesen a banán, mindig van pár darab, ami feketedve várja a sorsát a gyümölcskosárban. Megszántam őket, és készítettem belőlük banános cupcake-et. Az eredeti recept szerint karamellkrémmel kellett volna díszíteni a sütiket, de úgy gondoltam, hogy az édes banánhoz jobban illik a szimpla felvert tejszín. (Próbáltátok már a Cserpes tejszínt?? Kézzel 5 másodperc alatt fel lehet verni, eszméletlen.) A mogyoró helyett használhatunk pörkölt pekándiót vagy sima pörkölt diót is.
Hozzávalók: (A recept nagyrészt Martha Stewart Cupcakes c. könyvéből származik)
1,5 cup liszt
3/4 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
1 teáskanál őrölt fahéj
3 érett puha banán, meghámozva, összetörve
1 pohár joghurt
1 dl tej
100 g puha vaj
fél cup barna cukor
2 tojás
fél cup őrölt pirított mogyoró
1 vaníliás cukor
díszítés:
tejszín
őrölt fahéj
Egy tálban összekeverem a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót és fahéjat. Egy másik tálba kerül a banán, a joghurt és a tej, valamint a vaníliás cukor.
A vajat habosra keverem a cukorral, majd egyenként hozzáadom a tojásokat. Felváltva adagolom ehhez a száraz és a folyékony hozzávalókat. Simára keverem, a legvégén a mogyorót is lazán beleforgatom.
Kb. 20 perc alatt sülnek meg 180 fokon.
Amikor kihűltek, felvert tejszínnel díszítem a sütiket, és megszórom őrölt fahéjjal. Szárított banánkarikával díszítem.
(by Li)
Utolsó kommentek