Ez a recept annyira könnyű, és olyan gyorsan elkészül, hogy akár gyerekekkel együtt is meg lehet sütni. Szívesen dobálják a gyümölcsöket a tésztába, illetve a habzsák használata is nagy kaland! Málna helyett bármilyen piros bogyós gyümölcsöt használhatunk (ribizli, szeder, áfonya, eper), amíg még lehet!
Talán érdemes egyből dupla adagot sütni, tapasztalatom szerint egy 4 fős családnál kb. 5-10 percig tart a 12 darab.
Recept 12 darabhoz:
4 tojás
4 evőkanál porcukor
4 evőkanál liszt
csipet só
A tojások fehérjét és sárgáját különválasztom. A fehérjét kemény habbá verem, majd alacsony fokozaton kanalanként belekeverem a porcukrot és a csipet sót. Ha ezzel megvagyok, egyenként hozzáadom a tojássárgáját, majd kanalanként beleszitálom a lisztet, és (már nem habverővel) óvatosan, de alaposan elkeverem.
A tésztát a formákba rakom (kb. 3/4-ig), majd mindegyikbe belenyomok 3-3 darab málnát. A tésztát minden sütin elsimítom úgy, hogy a málnák ne látszódjanak majd ki sütés közben.
175 fokon kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sül. A sütő ajtaját min. 10 percig nem szabad kinyitni, mert a tészta összeesik!
Amíg a sütő dolgozik, 200 ml habtejszínt (legjobb a Cserpes) kemény habbá verek, kis cukorral ízesítem, és kb. 15 szem málnát is teszek bele, ettől szép rózsaszín színe (és nagyon finom íze) lesz.
Díszíteni csak akkor szabad, ha már teljesen kihűlt a süti. A habot habzsákba teszem, és egy nagyobb lyukú (kb. 3-4 mm) kinyomófejet használok. A krém nem csak a süti tetejét díszíti. A fém kinyomófejet belenyomom kb. fél cm mélyen a tésztába (így belül is lesz hab), majd miközben nyomom ki a habot, lassan emelem fölfelé, míg a kívánt formát el nem érem. A sütik tetejét 1-1 szem málnával díszítem.
Maximum 1 napig tárolható hűtőben, de jobb, ha azonnal tálaljuk!
(by Ju)
Utolsó kommentek