Ezt a receptet a nagynénémtől tanultam, aki régóta süti a családnak ezt a tésztát. Most végre megszületett cupcake formában is. Igazából a szokásos „mindent bele és keverjük jól össze” stílusú süti, csak a marcipán „új” a tetején, amit helyettesíthetünk tejszínhabbal, ízesített sajtkrémmel (a kardamom és a narancs íze nagyon illik a diós sütikhez), vagy egyszerűen egy kis házi baracklekvárral.
Recept kb. 16-20 darabhoz:
5 db egész tojás
10 dkg vaj vagy margarin
25 dkg cukor
2 dkg holland kakaópor
12 dkg darált dió (vagy mogyoró, vagy mandula)
1 csomag vaníliás cukor
3 cl rum (én meggyes martinival csináltam)
4 evőkanál liszt
1 citrom reszelt héja
1 mokkáskanál szódabikarbóna
Az összes hozzávalót egy nagy keverőtálba teszem, majd kb. 4-5 percig gépi habverővel keverem. A tojás fehérjét külön is fel lehet verni, akkor a végén kell hozzáadni a masszához. Igazából nincs különbség, talán egy picit levegősebb a tészta, ha így csináljuk.
A papírformákat ¾-ig töltöm, majd előmelegített, 175 fokos sütőben kb. 15 perc alatt készre sütöm.
Díszítés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.
A gyerekeknek (és a felnőtteknek is) egy pohár hideg tejjel nagyszerű uzsonna.
By Ju
Utolsó kommentek