Anyák napjára készült ez a rózsás torta. Nem akartam egy hagyományos rózsás tortát, inkább valami újat szerettem volna kipróbálni. Ezek az apró rózsák nagyon édesek, és sokkal gyorsabban elkészülnek, mint a klasszikus marcipánrózsák. A nyomott mintához egy új technikát kísérleteztem ki: fogjunk egy nagy csillagcsövet (amivel ugye a krémeket szoktuk kinyomni), és annak a hegyét nyomogassuk bele a marcipánba - és kész is a virág! Apró marcipánbogyócskákat tettem a virágok közepére. Szerintem így kicsit steppelt hatása lett a torta felületének... A mini rózsák nagyon egyszerűen készülnek: nyújtsuk ki vékonyra a marcipánt, majd vágjunk ki hosszú téglalapokat. A téglalapokat hosszában félbehajtjuk, és feltekerjük, mint egy csigát, úgy, hogy az él felfelé nézzen. Ha nem lenne világos, itt található egy fényképes leírás.
Boldog anyák napját az édesanyáknak!
(by Li)
Utolsó kommentek