Az Éva Magazin Kölyök különszámából íme a második születésnapi torta: pöttyös karkötős, rózsaszínű, igazi kislánytorta. Vaníliás piskóta málnás mascarponekrémmel töltve.
Saját fejlesztés (első megvalósítását ld. itt), már ami a díszítés karkötőként való felhasználását illeti: egy karkötőt fűzünk gyöngyből rugalmas damilra, de nem kötjük össze a végeit, hanem két pálcához erősítjük, a pálcákat pedig beleszúrjuk a tortába. Ha a torta elfogyott, akkor a díszt egyszerűen karkötővé alakítjuk, és emlék is marad a szülinapi tortából!
Rózsaszín pop-okat is gyártottunk a torta mellé, apró szívecskés cukrokkal díszítve. Tapasztalatból tudjuk, hogy egy gyerek sem tud ellenállni a pálcikás sütifalatoknak. :)
A torta hozzávalói és elkészítése:
Hozzávalók:15 dkg puha vaj, 20 dkg porcukor, 4 tojás, 20 dkg liszt, csipet só, 1 dl tej, fél csomag sütőpor, fél rúd vanília.
A vajat és a porcukrot habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a 4 tojás sárgáját. A tejet felforraljuk a vaníliarúd kikapart belsejével. Ezután egy másik tálba összeöntjük a lisztet, sütőport, és egy csipet sót, majd ezt a vajas, tojásos masszába szitáljuk úgy, hogy közben fokozatosan a kihűlt vaníliás tejet is belekeverjük. A tésztát kivajazott vagy sütőpapírral bélelt 16 cm átmérőjű sütőformában 180 fokon tűpróbáig sütjük.
A krémhez 25 dkg mascarpone-t elkeverünk 50 g felolvasztott és kihűtött fehér csokival. (A krém porcukorral tetszés szerint tovább édesíthető.) Félreteszünk 3-4 evőkanálnyit a torta külsejének bevonására, a maradékot pedig elkeverjük 100 g felfőzött és kihűtött málnával.
A kihűlt piskóta domború tetejét egyenesre vágjuk. Három részre vágjuk, megtöltjük a málnakrémmel. Kívülről egyenletesen bevonjuk a félretett málnamentes krémmel, hűtjük.
Kinyújtjuk a rózsaszínű marcipánt, kb. 3-4 mm vastagságúra. Ráborítjuk a tortára, lesimogatjuk az oldalait, vigyázva, hogy ne gyűrődjön a marcipán. Pöttyökkel, cukorgyönggyel díszítjük (a díszeket vízzel ragasztjuk a tortához). Beleszúrjuk a karkötős díszt.
(by Ju&Li)
Utolsó kommentek