Ez a vonatos a következő, és egyben utolsó torta az Éva Kölyök különszámában júliusban megjelent tortáink közül. Kis gőzösünk körbe-körbe zakatol, miközben marcipán füstöt pöfékel kéményéből..
Ezúttal répatortát sütöttünk narancsos mascarponekrémmel, amit marcipánnal borítottunk be. Első lépésként a teljes tortát világoskék marcipánnal fedtük be, majd elkészítettük a dombokat. (Ez a háttér.. :) Vonatunkat négyzetekből és körökből kreáltuk. A torta másik oldalán még egy napocska is helyet kapott.
Fiús szülinapra a legjobb választás, legalábbis a mi 3-4 éveseink imádták!
Hozzávalók és elkészítés:
300 g reszelt sárgarépa,
2 tojás,
140 ml olaj,
180 g cukor,
75 g darált dió,
175 g liszt,
1,5 kiskanál sütőpor,
fél kiskanál szódabikarbóna,
1 kiskanál őrölt fahéj,
1 csipet só
A krémhez 25 dkg mascarpone-t elkeverünk 50 g felolvasztott és kihűtött fehér csokival. (A krém porcukorral tetszés szerint tovább édesíthető.) Félreteszünk 3-4 evőkanálnyit a torta külsejének a bevonására, a maradékot pedig elkeverjük 1 narancs reszelt héjával és fél narancs levével.
A kihűlt piskóta domború tetejét egyenesre vágjuk. Kettévágjuk, megtöltjük a narancsos krémmel. Kívülről bevonjuk a félretett krémmel, bevonjuk marcipánnal és díszítjük.
Utolsó kommentek