Halloween alkalmából készültek ezek a habcsók szellemek. Viszonylag gyorsan elkészül, és nagyon mutatós. Mi elsősorban dekoráláshoz használtuk.
Hozzávalók kb. 10-15 darabhoz:
- 2 nagy tojás (csak a fehérje)
- 100 g porcukor, vagy finomra őrölt kristálycukor
- 4-5 csepp ecet, vagy citromlé
- csipet só
A tojásfehérjét gépi habverővel közepes sebességen kezdjük felverni. A cukrot eközben evőkanállal, lassan adagoljuk a habhoz. Közben jöhet a csipet só és az ecet (citromlé) is. A habot egészen addig kell verni, amíg teljesen sima, fényes, kicsit nyúlós nem lesz. Ha ezzel készen vagyunk, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a habot habzsákba töltjük. (Használhatunk kerek lyukú kinyomócsövet is, de nem feltétlenül szükséges.) A habzsákot függőlegesen tartva kis kupacokat nyomunk a sütőpapírra úgy, hogy azok minél inkább emlékeztessenek egy szellemre..
Amikor a kísértetek elkészültek, 100 fokos sütőbe zárjuk, majd 1-1,5 órán keresztül szárítjuk őket. Amikor már fülsiketítő a huhogás Amikor a habcsókok külseje már nem ragad, lezárjuk a sütőt, résnyire nyitjuk az ajtaját, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezek után már csak a szemek (csokiból, szórócukorból) felragasztása/megrajzolása maradt.
Utolsó kommentek