A BLOG

A cupcake egy habos-krémes, díszes minitorta, ideális gyerekzsúrra, esküvőre, rendezvényre, vagy csak úgy.
Cupcake, cake pop, macaron, színes kekszek, design desszertasztalok: itt az új sütitrend!
www.cuppcake.hu
www.facebook.com/CuppCakeBlog/
info@cuppcake.hu
Cukrászdánk, a Tortaműhely 2014. január 3-án megnyitott!
Címünk: 1016 Budapest, Krisztina krt. 75. Várunk szeretettel!

A CuppCake Tortaműhely weboldala

logoUJ.jpg

Partnereink

 

eztettem-logo-rectangle-200.png

v-n-b-kor.png

Köszönjük, hogy nem élsz vissza a tartalommal, és nem tünteted fel sajátodnak.

Utolsó kommentek

  • metálmánia: Ne cup-pogjatok már, mi magyarok vagyunk, magyar mértékegységek szerint főzünk, sütünk. Utálom a c... (2017.08.21. 17:06) Klasszikusok 1.: Boston Cream Cupcake
  • Szekeres Mária: Meg szeretném kérdezni, sós válasz kellene, hogy a legó kockát is ti készítettétek a le írt formak... (2016.11.07. 13:34) LEGO inspiráció
  • Beatrix Virányi: Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a massza újra felhasználható e és hogy a 150g mire is elég? Pl... (2016.05.01. 23:07) Szilikonforma készítése házilag
  • Sándorné Lantos: Sziasztok! A makarom krém receptjét szeretném elkérni! Most fogok először sütni és a krémről sincs... (2015.11.09. 11:51) Macaron trükkök
  • Lukira: Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy meddig lehet tárolni ezeket a sütiket, illetve hog... (2015.07.24. 15:02) Hogyan készül a sütinyalóka (cake pop)?
  • Utolsó 20

Szellemes habcsók

2012.10.31. 09:53 | cuppcake | Szólj hozzá!

Halloween alkalmából készültek ezek a habcsók szellemek. Viszonylag gyorsan elkészül, és nagyon mutatós. Mi elsősorban dekoráláshoz használtuk.

IMG_6234.JPG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók kb. 10-15 darabhoz:

- 2 nagy tojás (csak a fehérje)

- 100 g porcukor, vagy finomra őrölt kristálycukor

- 4-5 csepp ecet, vagy citromlé

- csipet só

A tojásfehérjét gépi habverővel közepes sebességen kezdjük felverni. A cukrot  eközben evőkanállal, lassan adagoljuk a habhoz. Közben jöhet a csipet só és az ecet (citromlé) is. A habot egészen addig kell verni, amíg teljesen sima, fényes, kicsit nyúlós nem lesz. Ha ezzel készen vagyunk, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a habot habzsákba töltjük. (Használhatunk kerek lyukú kinyomócsövet is, de nem feltétlenül szükséges.) A habzsákot függőlegesen tartva kis kupacokat nyomunk a sütőpapírra úgy, hogy azok minél inkább emlékeztessenek egy szellemre..

Amikor a kísértetek elkészültek, 100 fokos sütőbe zárjuk, majd 1-1,5 órán keresztül szárítjuk őket. Amikor már fülsiketítő a huhogás Amikor a habcsókok külseje már nem ragad, lezárjuk a sütőt, résnyire nyitjuk az ajtaját, és hagyjuk teljesen kihűlni. Ezek után már csak a szemek (csokiból, szórócukorból) felragasztása/megrajzolása maradt.

IMG_6228.JPG

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cuppcake.blog.hu/api/trackback/id/tr534880542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: halloween szellem könnyű dekoráció habcsók tojáshab
süti beállítások módosítása