Joghurtos panna cottát készítettünk áfonyával, ami önmagában is egy főnyeremény, de a pláne benne a pici csokipók volt, hogy Halloween-re legyen egy bizarr pohárkrém. Ami egyébként János, a mi kedvenc fotósunk szülinapjára készült.
A panna cotta receptje Stahl Judittól van. Nagyon finom lett, sok áfonyával, citromhéj nélkül. Annyi a kiegészítésünk, hogy mi zselatinfix-szel sűrítettük, és nem volt elég neki csak szimplán elkeverni a meleg joghurt-tejszín keverékkel, még egy picit kellett volna főzni (nem forralni), hogy teljesen simára olvadjon a zselatin. No, majd legközelebb. De ezt a receptet érdemes eltenni.
A csokipókocska úgy készült, hogy olvasztott csokit habzsákból vékony csővel sütőpapírra nyomtunk egy 6 lábú pók alakban, és hagytuk megszáradni. Ennyi. Slussz.
Boldog szülinapot János!!! :)
Utolsó kommentek