Egy blogolvasónktól kaptuk ezeket a gyönyörű képeket és a recepteket, fogadjátok szeretettel Ildi remekművét:
"A torta alja Sacher, a teteje répatorta, a töltelék sajtkrémes-vajas krém. Kívül étcsokikrémmel, illetve házilag színezett marcipánnal. Az ihletet ahhoz, hogy végül egy szép tökként végezze, a répatorta nem túl elegánsra sült, kicsit eldeformált alakja adta.
A Sacher alap cuppcake recept szerint, egy adagból. A répatorta receptjét valahol az interneten találtam, pontosan nem tudom, hogy hol, mert csak azt néztem, hogy legyen itthon annyi tojás és sárgarépa amennyit a recept előír.
18 dkg cukor
3 tojás
2,5 dl olaj
30 dkg nyers répa, reszelve
23 dkg liszt
1,5 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál fahéj
Az utolsó négy hozzávalót külön összekeverjük, minden más gyakorlatilag tetszés szerinti sorrendben mehet egy tálba, robotgéppel összekeverjük, végül a lisztes keveréket is hozzáadjuk. Sütőpapírral kibélelt tortaformában, 180 fokosra előmelegített sütőben 35-45 perc alatt készre sütjük.
Az étcsokikrémhez gőz felett felolvasztunk kb. 10 dkg étcsokit, hozzá mehet 1-2 evőkanál tejszín, illetve 3-4 dkg vaj. Utána betesszük a hűtőszekrénybe, hogy kicsit megdermedjen. Szép vékony rétegben felvihető a tortára. Ha rátettük a marcipánt, a mélyedéseket is csináljuk meg. A szár barna marcipánból készült, fehércsokival lett rögzítve.
A háttérben látható cakepop vörös bársony tésztából készült, sajtkrémes ragaccsal. Ezzel a típusú recepttel elég laza lesz a tészta, úgyhogy nem kell hozzá sok krém. http://cakelove.blog.hu/2011/
A muffin Jamie Olvier recept alapján készült, benne sajtkrémes-porcukros krém. http://kellegyrecept.
(by Ildi)
Utolsó kommentek